HOME

Maand november - december 2010

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

De maand november gaat snel voorbij. We hebben een feest voor Roos haar verjaardag omdat ze anders geen gelegenheid heeft om het te vieren. Ze is jarig in Brabant bij opa en oma, ook leuk maar geen vriendinnen in de buurt dus met haar nieuwe vriendinnen van Canterbury heeft ze een feestje. Het wordt een sleep-over met een Masterchef challenge. Dit is een kookprogramma op tv hier en wij mogen de jury zijn en lekker proeven. Ze maken een lemon tart, heerlijk, een salade met kipfilet en ravioli met verschillende vullingen. Kees zorgt voor het pastadeeg. Het was heerlijk en gezellig. Ilse en Lex doen ook mee, alhoewel niet altijd even betrokken!

 

Ga naar top

Nog even een optreden op school met de basgitaar, erg goed waren ze!! Ze zijn erg veel beter geworden in een jaar. Lex heeft ook helemaal de smaak te pakken van het gitaar spelen en hij treedt op met twee vrienden van hem. Hij zingt er ook nog bij! Echt heel erg leuk en zo knap, er was een hoop publiek bij beide optredens.

 

Ga naar top

Eind november heb ik mijn afscheidslunch met de fietsdames, hebben we een afscheidsbarbeque met drie erg betrokken families en komen mijn Australische kinderen voor het laatst naar de Nederlandse les. Ik ben trots op ze, ze hebben een hoop geleerd.

 

Ga naar top

In het Sinterklaasweekend gaan Kees en ik nog een weekend samen naar Daylesford, de plaats waar je moet zijn om te badderen. Er is daar een hoop bronwater dat heel gezond is voor je en een hoop Melbournians gaan daar heen om lekker te relaxen. Dat klonk ons goed in de oren. We hadden een B&B geboekt bij een stel, ze waren geweldig! Echt zo leuk, alles heel goed voor elkaar, zelfs de handdoek voor de douche was warm!! De kinderen zijn allemaal uit logeren. Het is gewoon heerlijk. Zondagmiddag zijn we alweer terug en hebben we ons jaarlijkse piano optreden. Voor de eerste keer ben ik zelf erg tevreden over mijn optreden, een duet met de juf. En ik ben niet echt zenuwachtig, goed voorbereid en ontspannen van het weekend. 's Avonds gaan we eindelijk naar het carols zingen in het park luisteren, iets wat al jaren op de agenda staat en er nu eindelijk van komt. Heel leuk, kerstliedjes zingen in het park onder het genot van wat te eten en te drinken. Lex vond er niets aan, heel moe en het duurde hem veel te lang. O ja, Sinterklaas is ook nog even langs geweest. Dit was een beetje veel voor een weekend maar ja, het loopt op zijn einde dus het moet nog even!!

Ga naar top

Dan hebben we nog het best-friends party, verdrietig maar erg gezellig! We gaan met zijn allen met de trein naar de film. Het weer is niet echt goed geweest en niet te vertrouwen. We wilden eigenlijk gaan roeien maar we wisten niet zeker of het droog zou blijven dus toch maar het zekere voor het onzekere. Eliza, onze oppas, komt ook nog even dag zeggen en dan komen de verhuizers ons huis inpakken. We gaan Australie verlaten, wat hebben we het leuk gehad, wat was het een geweldige ervaring, gewoon fantastisch!!!

De container vertrekt op woensdag.

Ga naar top

Ondertussen zijn we ook nog bezig om de graduation voor groep 6 leuk te laten zijn. Ik zit weer in de decoration committee. Het is wat moeilijker dan vorig jaar allemaal, een paar vervelende ouders die meehelpen maar het komt allemaal goed en het ziet er leuk uit. De foto van de paal hieronder heeft alle scholen waar de kinderen naar toe gaan en Lex zijn school hangt bovenaan omdat hij het verste weg gaat. Slechts 16.153 km!!!! Ze hebben genoten, Lex vond het spannend, ze moeten allemaal even een praatje houden voor de hele zaal, er wordt een prijs uitgedeeld voor de best spirit, die gaat naar twee vriendjes van Lex, en na het officiele gedeelte hebben ze disco. De ouders genieten buiten van een glaasje en houden ondertussen toezicht. Het is een groot succes.

Voor de laatste assembly van het jaar heeft Karin nog een lunch voor mij georganiseerd, heel gezellig, met cadeautjes! Had echt niet gehoeven maar wel erg leuk. Een beetje overweldigend allemaal. Dan gaan we met zijn allen naar de assembly.

Ga naar top

Lex heeft nog een shaving cream fight met al zijn klasgenoten. Hij vond het geweldig.

Nog een paar dagen en dan gaan we naar Nieuw-Zeeland. Lekker even op vakantie, uitrusten van alle emoties en van alle leuke herinneringen. Tot heel gauw voor iedereen die dit leest.

 

Spreuk van de laatste tijd voor ons is:

Don't be sad it's over.

Smile because it happened!!!!

Ga naar top