BEZIGHEDEN

 

 

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De school Koffie Franse cursus  
Ballet Ilse      

 

 

 

 

 

 

 

 

De school, onze eerste bezigheid!

Roos zit in grade 5P, bij Mrs Parrington. Lex zit in grade 4T, bij Ms Turnbull, Ilse zit in grade 1S, bij Mrs Stahle. Ze hebben alledrie wel een aardige juf, alhoewel Lex zijn juf soms wel streng vindt. Ook hebben ze een leuke klas. Jammer genoeg wordt er hier niet gewerkt aan samenwerking tussen jongens en meisjes. Dat vinden we allemaal wel jammer. Ze spelen dus ook niet met elkaar. Gelukkig hebben ze al wel vrienden en vriendinnen gevonden. Ze doen een hoop leuke dingen, Roos heeft al een project gehad over vliegtuigen, Lex werkt nu aan uitvindingen en Ilse heeft een project gedaan over toys. Wat ze gemaakt hebben wordt 19 juni geshowd op een 'open night' op school. Daar zijn we allemaal van harte welkom.

Sporten is ook een belangrijk onderdeel. Voor de groepen 5 en 6 zijn er zelfs hele dagen dat ze naar een andere school gaan om tegen die scholen te spelen. Roos is al twee dagen op pad geweest om te netballen en een ochtend om de cross country te lopen. Wat ze niet allemaal mist op school! Ook hebben ze fietsles op school. Sommige kinderen zijn nog niet echt vertrouwd op een fiets, dat zijn wij niet gewend in Nederland. Het is hier dan ook erg gevaarlijk op de weg. Automobilisten zijn niet gewend om rekening te houden met fietsers. Er zijn wel fietspaden, maar niet langs de doorgaande wegen. En het gaat hier op en neer, erg heuvelachtig dus heel zwaar soms.

Verder hebben ze allemaal Italiaans als tweede taal, ook al in grade 1. Er komt een Italiaanse juf om ze het een en ander te leren. Ook is er een muziekjuf, Lex moet leren blokfluit te spelen! Dat valt niet mee want iedereen is al verder dan hij. Het begint in grade 3 en eindigt in grade 4 dus dat is wat lastig. En dan is er ook nog een handvaardigheisjuf. Wat moeten de leerkrachten de hele dag doen???? Ze hebben regelmatig een uur vrij en dan klagen ze nog over hun loon!

Voor ouders is de school een heel fijn instrument om met veel mensen kennis te maken. En om vrienden en vriendinnen te vinden. Elke klas heeft een 'rep', een moeder die de klas vertegenwoordigt en zorgt voor ouders als die nodig zijn om te helpen met het een of ander. Ook zorgen zij voor de kennismaking tussen nieuwe gezinnen en oudgedienden. Dat doen ze door morning tea of een dinner te organiseren. Degene die wil en kan komen, komt daar dan heen. Het is een druk sociaal programma als je drie kinderen hebt. Ik ben al op twee morning teas geweest, een dinner avond en een avondje bij iemand thuis. Nu komt er weer een dinner aan van 1S. Erg leuk! Kees gaat niet altijd mee maar ik ben meestal wel van de partij. Je ziet dan dat er veel mensen van buitenaf zijn, die geen van allen familie hebben hier en dus behoefte hebben aan andere kennissen en vrienden. En dat geeft een band. Het wordt je dus erg gemakkelijk gemaakt om nieuwe mensen te ontmoeten.

speeltuin voor grade 1 Lex zit in deze noodlokalen hier traint Roos voor netball
wat te weinig regen doet... zo kijkt Lex uit vanuit zijn klaslokaal met kunstwerk a la Gaudi

Ga naar top

Koffie drinken

Het komt steeds terug. Koffie is een major thing here. Op deze foto zijn de donderdagochtenddames te zien. Lisette, de andere Nederlandse op onze school, was zo vriendelijk om mij mee te vragen naar de donderdagochtend. Zij had er veel aan gehad, alleen al om allerlei zaken over de kinderen te kunnen bespreken, over de school te kunnen kletsen, op de hoogte te zijn van alle dingen die spelen. Ze zit vooraan rechts met de rode broek. De rest van de dames zijn allemaal Australisch. Soms komt er iemand opdagen die je nog nooit gezien hebt, iedereen is welkom bij deze club. Dat is echt heel erg leuk van hier. Sommigen werken, anderen studeren, en weer anderen zijn huisvrouw. Prima voor mij om ook eens de andere kant te kunnen zien en niet alleen maar te willen werken. Ze zijn allemaal happy met wat en wie ze zijn. (voor zover als ik het weet) Het is een groep dames met kinderen in groep 4, dat geeft een gezamenlijk startpunt. Vooral handig toen Lex op kamp ging. Elke week zijn we ergens anders, iedereen brengt koekjes of iets lekkers mee. Vaak worden er ook scones gebakken. Hier staat een Nederlandse appeltaart op tafel, gebakken door mij! Heel lekker natuurlijk! Aan het hoofd van de tafel zit Lisa, degene die in augustus naar Nederland gaat verhuizen.

lekker Hollands bakkie!!

 

Ga naar top

 

Cursus Frans

Op dinsdagochtend ga ik naar de Franse les. Ik zit op het moment in level 3 and 4, intensive course. Het is wat te gemakkelijk, denk ik zelf, alhoewel het spreken toch altijd moeilijk is. Toch begint het wel weer wat te dagen. Het huiswerk dat we moeten maken is niet moeilijk. Als we straks met pensioen gaan, gaan we in Zuid-Frankrijk wonen, dus deze cursus heeft zin. Ik denk dat je als je gedwongen wordt, het je gemakkelijker af gaat. Dat zie je wel aan het Engels. Ik heb Frans altijd een mooie taal gevonden en daarom leek het me gewoon leuk om het nu te gaan doen. Voorlopig heb ik nog tijd genoeg dus kan het mooi. Ook het huiswerk maken komt goed uit want de kinderen gaan met mij aan tafel zitten op zaterdagochtend en doen dan hun Nederlandse huiswerk. Het stimuleert!

De termijn is bijna afgelopen en ik ga er wel mee verder. Ik ga echter kijken of ik een level hoger kan proberen. Dat geeft wat meer uitdaging. De mensen die nu bij mij op de cursus zitten, zal ik dan wel niet meer zien. Veronique blijft wel de lerares van het nieuwe level. Zij heeft een donkere bril op en donker haar, zie foto. We hebben erg veel lol gehad en het is leuk om te zien dat de Aussies ook strugglen met een andere taal. Goed om te zien dat je niet de enige bent die vecht met een andere taal.

Notre Francais, c'est terrible en het gebouw is nog erger

 

Ga naar top

Ballet Ilse

Maandagmiddag gaat Ilse naar balletles van 4.00 - 4.45 pm. Als de termijn afloopt is er een kijkles. Die vond plaats op maandag 23 juni. Hier zijn een paar foto's van ons balletmeisje. Ze leert echt erg veel van deze juf en wil graag een professionele balletdanseres worden. De outfit is ook erg mooi. Met rokje! De juf speelt ook erg goed in op hun inlevingsvermogen. Ze moesten op een gegeven moment een dans doen en in die dans hebben ze een kroon op hun hoofd (die mag er niet afvallen) een mooie baljurk aan met een hoepel eronder en lange handschoenen. En dat allemaal in het Engels! Ilse kan het allemaal volgen. Knap, hoor.

dikke pret! even wat aanwijzingen... en dansen maar.

 

Ga naar top