Dagelijks leven

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

School

Fietsen

Koffie drinken

Boodschappen

Ilse's verjaardag

Huis

 

 

 

De school

Hieronder een paar foto's van de school waar Roos, Lex en Ilse met veel plezier naar toe gaan. We lopen erheen, 1,5 km wandelen met een zware rugzak en ik loop lekker zonder rugzak mee en weer terug naar huis. Dat is een heerlijk begin van de dag, zo'n wandeling. Op woensdag blijf ik ook op school om een handje te helpen in Prep P (preparation group of Miss Emma Pitt). En het is de bedoeling dat ik om 10.15 uur naar grade 2 ga maar deze juf was nog niet 'organised' dus keerde ik onverrichterzake weer naar huis. De kinderen beginnen hier op 5 jarige leeftijd met school en dan gaan ze ook meteen met lezen starten. Je zou denken dat ze voorbereid worden maar ze lopen hier wel erg hard van stapel.

VERZAMELEN!!!!

Op maandag hebben ze assembly, het met elkaar beginnen van de week door het zingen van het volkslied en het zeggen van de pledge. Roos kent de pledge uit haar hoofd, kijk maar op haar pagina. Daar worden ook certificaten uitgedeeld aan de kinderen die het goed hebben gedaan in de afgelopen week. Helemaal trots mogen ze hun certificaat showen en ze krijgen een groot applaus van iedereen. Ook doen ze soms optredens met muziek of showen een sportprijs die ze hebben gewonnen.

ga naar top

Fietsen

Heerlijk begin van de week voor mij, fietsen met een aantal dames op een lichtgewicht fiets met aangepaste kleding. Sportschoenen aan, helm op, dat is verplicht en lekker door de parken van Melbourne rijden. Kletsend op de fiets, dan kletsend aan de koffie en daarna kletsend op de fiets. Moe worden we er niet meer van, behalve als we echt ver gaan. We doen zo ongeveer 30 of 40 km. Iedereen is welkom in deze groep en dat maakt het erg leuk. Laatst kwam Alison erbij, ze is een vriendin van Andrea en die kwam niet opdagen omdat ze een ziek kind had thuis. Alison gaat dan gezellig mee en kletst met iedereen alsof ze ons al jaren kent. Je voelt je erg welkom in deze fietsgroep en we zijn allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd. Ook dat is leuk. Maandag 2 juni zijn we op weg gegaan naar Collingwood's Childrens Farm (een kinderboerderij midden in de stad, je voelt je er op het platteland.) In de buurt staat een mooi oud klooster, dat verbouwd is tot een..... ja, je raadt het vast wel, tot een lunchroom. Ze zijn ontelbaar in deze stad. En daar hebben we lekker geluncht.

sportief, he???

ga naar top

Koffie drinken

Melbourne is bekend als koffie stad. Er zijn ontelbaar veel koffie shops, dat geeft een raar beeld in het Nederlands maar je kunt hier overal koffie drinken. Het is heel normaal dat in een grotere winkel een koffiebar is. Met sandwiches of broodjes of pastries. Ongelooflijk waar je hier allemaal kunt eten en drinken. Je kunt het ook meenemen in een beker met een deksel, volgens mij doet dat erg aan Amerika denken maar daar ben ik nog nooit geweest. De Italianen schijnen het op de rit te hebben gezet, al die heerlijke koffie. Cappucino, cafe latte, skinny cappucino, espresso enz. Heerlijk.

ga naar top

Boodschappen

Aan het einde van onze straat zit een safeway. Een grote supermarkt waar we alles kunnen kopen. Prima, ik kan er zelfs op de fiets heen. Rugzak op de rug. Heenweg de heuvel op en terugweg lekker hard de heuvel af. Niemand doet hier boodschappen met de fiets, iedereen gaat met de auto. Parkeren is hier dan ook geen probleem. Als je geen plekje kunt vinden, dan zet je hem gewoon langs de weg. Verderop is de junction, dat is het winkelcentrum dat bij Camberwell hoort. Daar is echt van alles te krijgen, kleren, verse groente en fruit, pannen, tv's, koffie apparaten, sapjes van vers fruit geperst enz. Er lopen daar drie drukke straten doorheen die samenkomen in een grote kruising. Oversteken doe je bij de stoplichten want het is er heel druk. Zo'n junction vind je in ieder dorp in Melbourne dus het zijn er ontelbaar veel. Als ik zeg dat ik geen lekkere kaas kan vinden is er altijd wel iemand die je naar een andere junction probeert te sturen om het daar eens te proberen. Ook zijn er dan nog mega shopping malls, de grootste is Chadstone, een erg mooi overdekt winkelcentrum. Met alles: kleren, kappers, K-mart, Safeway, koffiebars enz. Je kunt hier shoppen zoveel je wilt. Jammer genoeg ben ik niet zo'n fan van shoppen. Onze kinderen wel, dus zit er soms niets anders op.

ga naar top

Ilse's verjaardag

Het eerste feestje in het Engels, dat was even wennen. Acht kinderen uitgenodigd uit haar klas, heel weinig volgens Australische begrippen. Gelukkig zijn wij Nederlanders. Een Hollands feestje werd het, hoe kan het ook anders. Met spelletjes als koek happen, spijker meppen, spijker poepen, eierlopen en ski lopen. Daarna was er nog een schat verstopt in het park en al zingend zijn we naar huis gelopen met alleen het liedje Happy Birthday. Pannenkoeken waren al op en het cake versieren hebben we op het eind gedaan. Ze hebben nog heerlijk op de stoep gekrijt, het heeft er lang op gezeten want er valt weinig regen hier.

happy birthday to you...

ga naar top

Huis

Zoals je kunt zien op de foto hierboven hebben we een erg leuk huis kunnen huren. Ook de binnenkant is naar onze zin, alhoewel de badkamers en de keuken wat een goedkoop interieur hebben. Dat is een beetje jammer maar geen probleem. We hebben het erg gezellig gemaakt met onze eigen spullen, ieder heeft een eigen slaapkamer ingericht en Roos heeft zelfs een eigen badkamer, net als wij. Ilse en Lex delen de derde badkamer. Een hoop poetswerk en dat iedere week!! Dat is minder. De tuin aan de voorkant geeft een gezellige aanblik, aan de achterkant is het een stuk saaier. Er ligt alleen maar gras. Gelukkig staan er twee bomen waar je Lex, Ilse en Roos nog wel eens in ziet klimmen.Ze klimmen ook regelmatig over de schutting aan de rechterkant, dan gaan ze met de buurmeisjes spelen op hun trampoline. Gaaf! Wij gaan er dus geen aanschaffen, dat is weer pech.

mooie kleurtjes.... mooi kleed!!! let op de koelkast, niet op die knappe vent. veel plezier met de piano voor Roos en mama

 

 

Ik zou zeggen 'take a look at the pictures'. Dan kun je je een beetje voorstellen hoe wij hier leven en wat wij allemaal doen. Veel plezier.

 

ga naar top