HOME

FORSTER, in New South Wales, 1300 km van Melbourne.

Op goede vrijdag, een officiële vrije dag voor iedereen hier, zijn we met het vliegtuig naar Forster gegaan om daar een lang weekend door te brengen. Een collega van Kees had gevraagd of we een keer kwamen! Onvoorstelbaar eigenlijk. Maar goed, we zijn op pad gegaan. Ze hadden een apartement voor ons geregeld met een erg mooi uitzicht op het meer en de oceaan. De beheerder wees ons erop dat je dolfijnen kon gaan bekijken dus dat leek ons wel wat.

de brug van 750 meter. uitzicht naar de andere kant

Op zaterdagochtend was dat het eerste wat we gingen doen, een boottocht op de oceaan met een snelle boot. Na contact met de lokale vissers weten ze precies waar de dolfijnen zijn en varen ze er recht op af. Het was echt gigantisch!!!!! Veel dolfijnen, snelle zwemmers zijn het en show-offs. Ze lieten zich prachtig zien! Het filmpje laat het mooi zien maar in het echt was het nog veel imposanter. Echt vet gaaf! Dat er zoveel mooi leven zit in de oceaan. Geweldig.

Ga naar top

Filmpje dolfijnen

Klik hierop en je ziet wat wij hebben gezien. Gebruik de back button op de browser werkbalk om terug te gaan naar de pagina.

 

er was een hoop gegil van iedereen lex was de enige van de kinderen die zich niet ziek voelde op de boot.

Op zondag hadden we een afspraak met Tony, we gingen met een aantal collega's varen op barbequeboten! Meer Australisch wordt het niet! Ook tijdens het varen kwamen we hier nog dolfijnen tegen, een ander soort.

Lex met fles bier aan het stuur. Ja, ook even sturen.  

Ja, lekker eten!!

Ga naar top

Maandag was het weer wat minder, de kinderen wilden wel een keer naar een museum en er was er een op anderhalf uur afstand. Een dorp uit de oude tijd waar ze hout bewerkten. Timbertown. Erg leuk, jammer van de regen maar op het moment dat we er waren, werd het wat droger. Ze hadden er ook zo'n oude fiets met een groot voorwiel en een klein achterwiel, het leuke was dat je er op mocht fietsen. Dat viel niet mee!!! Alleen Kees kon het, zijn benen waren lang genoeg. Ik weet niet of het me gelukt zou zijn met langere benen want het was nog erg moeilijk. Het wiel kwam ook de hele tijd met je benen in de knoei als je de bocht om wou. Maar erg grappig om te ervaren!

Mooi uitzicht vanuit het treintje. Het huis van de spoorwachter.
Een straatbeeld. En nog een.

Ga naar top

De pogingen op de fiets.

Jeah, het lukt!!! Knap hoor. Roos kon er niet bij.
Waah, doodeng en mijn broek wordt helemaal nat!! Onder begeleiding.

Ga naar top

Dinsdag was het weer prachtig en zijn we nog een dagje naar het strand geweest. En gezwommen, nou ja, zwemmen is iets te veel gezegd, de golven zijn zo hoog en de stroming is zo sterk dat het voor mij te eng is om te zwemmen. Kees duikt wel onder de golven door en zo maar ik ben geen held. Het water was wel verrukkelijk.

Het zand is zo wit dat het overbelicht raakt. Ze zijn een dorp aan het maken in het zand.

Even lekker luieren.

Oftewel, weer een heerlijke vakantie gehad.

Ga naar top