HOME

KERSTVAKANTIE, IN DE ZON !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstvakantie in december en januari, niet twee weken maar 6 weken deze keer, met speciaal bezoek uit Nederland! Deze foto geeft alvast aan wat erg belangrijk was deze vakantie. Lekker eten, wat wil je ook met een kok bij de hand!!

De eerste week zijn we vertrokken naar de Grampians, een natuurgebied in het Westen van Victoria, zo'n 250 km rijden. Het was heerlijk weer zoals je op de volgende foto's kunt zien, 's nachts koelde het lekker af dus dat was heerlijk. (al waren we de slaapzakken vergeten! Met extra dekens kwamen we een heel eind.)

De leukste dag was de dag van de Pinnacle walk, een wandeling door een ruig rotsachtig gebied met bos, een klein waterstroompje en veel rotsen om op te klimmen. Een prachtig uitzicht was de beloning. We kwamen nog twee jongens tegen met volle bepakking, dikke rugzakken. En het lopen was niet echt heel gemakkelijk. Lex zei tegen een van hen: "If you give me five bucks, I will carry your waterbottle." Geinponem.

 

Coole wandeling! Water!!!!
Houd je pet vast, het waait hard. Stoer, hoor.

Ga naar top

Eerste Kerstdag was heel speciaal, heel anders en lekker warm! We hebben gebarbequed (echt Australisch), in de zomerkleren gegeten en daarna een duik in het zwembad! Vet!

Het ontbijt met kerstboompje en kerstmuts. Lekker!
Kerstgedachte van Lex In het zwembad na het eten! A lot of fun!!
Lekker floaten.  

Ga naar top

De McKenziefalls was ook heel bijzonder, ik had er graag onder gaan staan maar je mocht er niet zwemmen vanwege verdrinkingsgevaar. Er was toch iemand die ging zwemmen natuurlijk, hij kwam er ongedeerd weer uit.

Ik wou eronder staan maar het was verboden te zwemmen. Mooi uitzicht.

Broer en zus, let op de mooie hoed.

 

Met groovy pet en nieuwe zonnebril!

Ga naar top

Op de camping kwamen een hoop kangoeroes en rond een uur of tien 's avonds kregen we bezoek van een groot hert. Daar heb ik geen foto van, te donker en we wilden hem niet laten schrikken.

Ik ben niet alleen hier, er zijn er nog wel dertig!

Ga naar top

In de Grampians hebben ook Aboriginals gewoond, er zijn verschillende plaatsen waar ze geleefd hebben. Daar hebben ze tekeningen achter gelaten, zeer primitief en zeer oud! Indrukwekkend vonden we het. Jammer genoeg hebben we niet de spokentekeningen gezien.

Onderweg naar Stawell, 30 km van Halls Gap af, waar we boodschappen gingen doen omdat er in Halls Gap alleen maar een hele dure supermarkt was, kwamen we deze brievenbus tegen. Wat een verlaten landschap en ongelooflijk droog overal.

Voor geen goud zou ik hier willen wonen. Erg afgelegen.

Na een heerlijke week zijn we op zaterdag richting oceaan getrokken. Met dit weer kan het niet misgaan. We hebben er zin in. Alles in de auto en de camper en op weg.

Ga naar top

Een plaatsje van een halve kip en een paardekop met als enige winkel dit postkantoor.

 

De eerste dag zijn we gelijk naar het strand gegaan. De oceaan was geweldig, de bodyboards werden goed gebruikt en dat was vetleuk!

Om de beurt met de bodyboard, zelfs de mama's kwamen aan de beurt.

Ga naar top

Wat zijn ze lief, he, de koala's. Tot ik 's nachts naar de wc moest! Kees mee, want ik durf nooit alleen. Op de weg terug schrikken we ons helemaal verloren, een gegrom van heel dichtbij!!! Ik spring wel een meter de lucht in, samen met Kees. Rennen! In eerste instantie wisten we niet wat het was, maar Corine en ik hebben een koala zien lopen naar een boom waar hij in wou klimmen en onderweg waarschuwde hij de mensen die naar hem stonden te kijken dat ze niet te dicht bij hem moesten komen. Het is net een beer. Fijn dat we wisten dat het een koala was, de volgende nacht hoefde ik niet naar de wc of wel, maar ik ben niet gegaan.

In de boom achter ons zat de koala.

Op woensdag 31 januari hebben de kinderen vliegers gemaakt. Er kwam iemand naar de camping met een busje (klinkt erg bekend) om vliegers te maken met de kinderen. Een heel simpel systeem, een vel al voorgeknipt vliegerpapier wat ze konden versieren, twee stokjes en een touw. Ze hebben heerlijk zitten kleuren, de vlieger in elkaar gezet en dan oplaten natuurlijk. Dat ging erg goed.

Ga naar top

Hard aan het werk. Jaaaa, hij doet het heel goed!!!
Zit je lekker?? Wat een plaatje! Ja, ik zit ook heerlijk.

's Avonds moesten er oliebollen gebakken worden! Geen oudjaarsavond zonder oliebollen. Ze werden met veel enthousiasme ontvangen door de andere campinggasten. Albert heeft er heel wat weggegeven en zelfs het recept verklapt! De mensen die aan het koken waren in de gezamenlijke keuken, vonden het heel interessant. Een mevrouw vertelde dat ze van een Nederlandse non les had gehad en een woord Nederlands had geleerd van haar. Ze pakte haar altijd bij de oren en zei dan: Snotverdomme maar dan met een g. Het is te gek voor woorden, toch?! Ik heb ook erg geschokt gereageerd, dat doe je toch niet?! Die non dacht natuurlijk dat ze er nooit achter zou komen wat dat zou betekenen. We hebben wel erg moeten lachen om dit verhaal.

Ga naar top

Ja, het moet nog rijzen! Komt allemaal goed! Vooral met hulp van Lex en Rink!

Papa Kees heeft ondertussen voor een vuur gezorgd met hulp van de kinderen. Het was al drie avonden erg koud geweest dus hadden we bedacht dat het op deze avond erg leuk zou zijn om een vuur aan te leggen. Dat moet in een bin (een grote ketel) en het was zo nat geweest de afgelopen dagen dat er geen fire-ban was. De meiden zijn om 9.15 uur naar de film gegaan in het theater op de camping, een openluchttheater, erg ouwe toei allemaal, maar prachtig natuurlijk. Met gekleurde lampjes om de mensen de weg te wijzen. Deken mee en genieten maar. De twee jongens zijn opgebleven en we hebben een beroepenraadspel gedaan. Erg gezellig.

Altijd leuk, fikkie stoken.

Ga naar top

In de laatste week thuis hebben we nog een aantal leuke dingen gedaan, o.a. strandbezoek, de Eurekatower bezocht, de hoogste woonflat van Melbourne met een lift die uit het gebouw schuift zodat je op 280 meter boven de grond komt te hangen en dan wordt de bodem doorzichtig. Je moet geen hoogtevrees hebben! We kregen een armbandje met daarop: 'I survived the edge.' Ook Puffing Billy stond nog op het programma en afsluiten met een bezoek aan de Queen Victoria Market. Daar heeft de familie Van Dijk van alles en nog wat gekocht! Niet duur en erg leuk! Zaterdag was het tijd voor afscheid. Het was een hele leuke vakantie!

Een erg mooi uitzicht of zie je niks, Ilse??? In de stad even op een bankje zitten.
Zoekplaatje! Bye, bye, tot bels, tot mails, tot ziens, goede reis!!

Ga naar top