HOME

Kerstvakantie Kangaroo Island en Tasmanië

1 januari - 9 januari Kangaroo Island

Op 1 januari vertrekken we naar Kangaroo Island. De eerste dag rijden we 548 km en overnachten bij Havelock House in Keith. Het huisje is verstopt achter een boerderij waar ze bijen houden en in het dorpje Keith springt het stoplicht niet eens op groen. Onderweg is er niet echt veel te zien, af en toe stuit je op een leuk plaatsje. We hebben jeu de boules gespeeld in de tuin. Aan de andere kant van het huis was een echte baan maar daar kwamen we pas laat achter.

was dit vroeger hun toilet???
Jeu de boules blijft leuk. Een leuk plaatsje.

De volgende dag zijn we naar Cape Jervis, nog een keer 442 km, gereden om met de boot over te steken naar Penneshaw en toen op naar ons luxe beach house.

Wauw, wat een uitzicht! Van binnen is het ook mooi.
Lekker ontbijten op het terras. Blijft heerlijk, met zand spelen. Het hele strand is leeg!

Ga naar top

Maandag gaan we op weg naar de zeehonden, we stoppen even bij Prospect Hill waar we 512 treden omhoog klimmen en een heel mooi uitzicht hebben. Deze heuvel staat op het smalste punt van het eiland. Er zijn veel sporen van dieren te zien, oa van tigersnakes (heel gevaarlijk), leguanen en echidna's (miereneters) Gelukkig hebben we de dieren zelf niet gezien, vooral de slangen! Daarna doorgereden naar de zeehonden.

Dat was fantastisch om de zeehonden in het 'echt' te zien. 's Avonds zijn we vanaf ons huis een wandeling gaan maken met zijn allen en ik denk dat we zeker acht kangaroes hebben gezien. Blijft leuk!

Ga naar top

Een dagje shoppen hoort er natuurlijk ook bij, in Kingscote wel te verstaan, de grootste plaats en de hoofdstad van Kangaroo Island, met wel 1400 inwoners! Erg veel winkels waren er niet maar dat vonden Ilse en mama niet zo erg.

Ja, lekker ijsje!

Ga naar top

De dierentuin werd ook aangeraden in de brochure die we hadden, dus op pad daarheen. Heel klein was het er maar we hebben kangaroes gevoerd. En er was een pratende papegaai. We hadden de lunch meegenomen, verzorgd door de twee dames, met geraspte wortel, komkommer en meloen, heerlijk.

Een arend.

Ga naar top

Na dit enerverende bezoek zijn we doorgereden naar het westelijk uiteinde van het eiland waar een natuurpark is. Daar hebben we een hele mooie wandeling gemaakt. Onderweg hebben we nog gezocht naar de platypus (vogelbekdier) maar jammer genoeg hebben we er geen gezien. Het was een lange wandeling en we kwamen mensen tegen die zeiden dat ze een brown tigersnake hadden gezien. Dat klopt niet echt, het is of een brown snake of een tigersnake. Allebei gevaarlijk maar of het nu waar was! We hebben wel wat voorzichtiger gedaan vanaf toen.We liepen nl niet via het pad en dat kan toch wel gevaarlijk zijn. Het enige dier dat we tegenkwamen was een salamander. Gelukkig!

 

Ga naar top

Donderdag zijn we naar de vuurtoren gereden bij Cape Willoughby. De kustlijn is erg mooi hier overal. En de oceaan is zo mooi van kleur! Het blijft genieten.

 

's Avonds zijn we weer naar Kingscote gereden, uit eten geweest, en daarna zijn we naar de pinguins gaan kijken. We konden mee met de tour van 20.30. We kregen iets heel bijzonders te zien, nl een vader- en moederpinguin die hun jongen kwamen voeren in hun schuilplaats. Ze hadden twee jongen. De gids zelf had dit nog niet een keer meegemaakt dus dat was erg leuk. Je mocht geen foto's maken omdat je ze dan verblindt met de flits. Er is een filmpje gemaakt.

Ga naar top

Op 8 januari werd het boven de 40 graden! Bll, gelukkig was dit nog niet zo vaak voorgekomen. We zijn naar de grotten gereden, een heel eind volgens de kinderen, en daar was het heerlijk koel. Maar ja, je moet er ook weer uit. Lekker terug naar het huisje en lekker zwemmen. Je kunt dan 's avonds ook heerlijk buiten zitten, het is dan nog gewoon warm. De sterrenhemel is hier ongeëvenaard! Zo helder als je dat kan zien hier.

Op 9 januari werd het weer heel heet. We hebben de hele dag in de auto gezeten dus heel erg was het niet. Je kon amper uit de auto, zo heet! Lekker in de auto blijven, airco aan en rijden maar. Wat een zalige week was dit!

Wat wil je ook, als je een huis huurt in een millionaires row!!

Nee, dat kunnen wij niet betalen!

We zijn pas heel laat thuis, helemaal gaar! De volgende dag is Roos jarig, saai, joh, in de vakantie jarig zijn! Ze heeft leuke cadeau's gekregen dus dat maakt iets goed. Rond 6 uur vertrekken we voor de volgende week vakantie, op naar Tasmanië.

Ga naar top

Op de boot Even wat uitleg van papa Kees.
 

Ga naar top

Weer met de boot alleen duurt de reis dit keer een stuk langer. 10 uur varen is het. We hebben twee hutten zodat we kunnen slapen. Ik ben de hele nacht bang dat Lex uit zijn bed zal vallen dus van slapen komt niet veel. En dan ben je om 7 uur al op pad in Tazzie (zoals de Aussies het noemen). We hebben deze keer een unit gehuurd op een holiday camp waar alleen maar units stonden. Ze hadden allemaal een cowboy naam, er was een gemeenschappelijke keuken maar die was wel erg vies. In onze hut eten was moeilijk omdat er weinig ruimte was en een tafel met slechts vier stoelen. We zijn te verwend aan het worden! Deze dag was het erg warm maar toch hebben de kinderen gelijk even de billy carts uitgeprobeerd. Dat was heel leuk. Rond half vier naar Hobart, de hoofdstad, gereden en daar heerlijk op een terras wat gegeten, want koken, dat gaat hier niet lukken! :)

Jee, wie gaat er winnen?? Jahoe, weg zijn we!!!
In de schaduw was het zelfs warm. Onze no brain user (Ilse's woord voor puber) wil niet op de foto!

Ga naar top

De volgende dag zijn we de Historical Route wezen doen. We zijn begonnen in Richmond, daar hebben we een doolhof gedaan, geinig maar moeilijk. Daarna zijn we doorgereden naar een fruit farm waar je zelf je fruit kon plukken. Er waren op dit moment aardbeien, kersen en bramen. Heel leuk om te doen en lekker! Vooral de crepe (de Engelsen hebben geen naam voor een pannenkoek zoals wij hem kennen) met vruchten, zalm en brie. Oooo, heerlijk!!!

 

Goed zoeken naar de mooie aardbeien, Lex.
Jammie, echt heerlijk!!  

Op Tasmanië is in Port Arthur de oudste gevangenis van Australië. Daar werden de gevangenen uit Engeland naartoe gebracht, soms voor zeer kleine vergrijpen, zoals het stelen van een zakdoek. Er waren gewoon teveel criminelen in Engeland en te weinig gevangenissen. Australië werd de nieuwe plaats van bestemming. Terug konden die mensen niet meer en als ze vrij gelaten werden zaten ze toch nog gevangen in een ver vreemd land. Van die gevangenis zijn nog slechts ruines overgebleven. Ze hadden in elk geval een mooi uitzicht.

We willen eruit!

Ga naar top

Woensdag zijn we naar Bruny Island gegaan omdat we dachten dat daar grotten zouden zijn en een spa. Jammer genoeg was dat helemaal verkeerd gelezen en begrepen dus we kwamen daar niet maar op een erg mooi eiland waar we een wandeling hebben gemaakt. Er was een stukje aan het water waar verschillende mensen torens hadden gemaakt van de platte stenen. Dat was een heel grappig gezicht dus wij hebben er een paar torens bijgevoegd.

We did it!
 

Ga naar top

Roos had voor de volgende dag een mooie wandeling op het programma gezet. Er is zoveel te zien en doen op Tazzie dat je moet kiezen. We hadden er gemakkelijk nog twee weken kunnen doorbrengen. We gingen naar Mt Field National Park, compleet met watervallen en platypussen.

Een omgevallen boom, hol van binnen. Foto!
Ze wil toch wel op de foto. Prachtig, maar geen platypus te zien.
De bomen zijn echt heeel hooog! Even raar doen.
en natuurlijk moeten we er even echt heen.
Dat waren een hoop treden. Een pogamelon, een kleine kangaroe.

Ga naar top

We wilden in de buurt wat gaan eten en kwamen steeds niet echt wat tegen, wat erg vreemd is in dit eetland. Uiteindelijk toch een reclamebord gevolgd en we kwamen uit bij een groot oud huis. We hebben aangebeld en gevraagd of we konden eten in het restaurant. Hij moest de potten en pannen nog tevoorschijn halen maar we konden om half 7 wel terugkomen. Ondertussen moesten we maar even naar de platypus gaan zoeken die in het riviertje zouden moeten zitten. Geen een gezien, wel een afgehakte slangenkop! Daarna naar binnen, er was verder niemand en het was heel erg vol qua inrichting, erg donker, ouderwets en de vrouw die open deed, was heel oud. De kinderen vonden het maar niks. Gelukkig werd het drukker naarmate het later werd en bleek het allemaal niet zo heksachtig als we gedacht hadden. En het eten was ook nog eens heerlijk!

Uitzicht naar de andere kant.
Lex moest raar doen, hij werd er zenuwachtig van. De afgehakte slangenkop, Ilse nam deze foto.

Ga naar top

De volgende dag op pad met de speedboat! Naar Dunalley gereden en daar zouden we de boot nemen om Tasman eiland heen, een klein eiland vlakbij Port Arthur. Met dertig mensen kon je op die boot! Vet!!!! We hadden wel allemaal (behalve Kees) een reispilletje genomen. Dat was misschien maar goed ook al is het echt fantastisch om zo hard te gaan! En bochten te maken, helemaal schuin hangend. Lex riep steeds, joehoe, jehee. Roos en Ilse vonden het ook geweldig. Er zijn daar een hoop zeehonden, Australische en Nieuw-Zeelandse. ERG leuk om die in het wild te zien! Wel een beetje jammer dat de dolfijnen niet met ons mee kwamen zwemmen.

Kwallen!!! Erg groot!
De zeehonden leiden een mooi leven.
 
   

Ga naar top

's Middags zijn we naar de dierentuin geweest vlakbij Richmond. Dat was een hele aparte ervaring! Er reed een busje rond om je mee te nemen op safari. Het was ook een echte safari, een open auto en daar kwamen we bij de emu's, niet de meest vriendelijke dieren om te zien. We mochten een zakje voer vasthouden, goed vasthouden zei hij! Zodra die beesten dat zakje zagen, pikten ze er met alle geweld in en vraten het met zakje en al op! Very scary vonden wij het! Daarna hetzelfde verhaal bij de struisvogels, die nog groter zijn en nog agressiever! Help, wat doe je, idioot!!!! En hij had ook niet zo'n echte goede binding met die beesten!! Doodeng. De kamelen werden ook nog bezocht en die staken hun koppen helemaal in de auto. Ze moesten maar niet gaan niezen na het voeren want dan zouden we helemaal onder zitten! Blllll. Ze mochten ook niet aan dezelfde kant van de bus elkaar tegenkomen want dan kregen ze ruzie. Lachen!!!!! Echt verantwoord???? Ik weet het niet.

Tasmanian devil, een lelijk beestje met scherpe tanden. Ga Weg!!!
Ja, niet te dichtbij svp.

Ga naar top

Zaterdag nog naar de Salamanca Market geweest, een aanrader in de Lonely Planet. Erg leuk en heerlijk eten! Daarna hebben we onze spullen opgehaald en zijn naar een ander onderkomen gereden, dichterbij het vertrekpunt. De kinderen wilden graag nog platypussen zien en echidna's. Er is een onderkomen voor ze in Beauty Point, vrij ver bovenaan in Tasmanië. Erg leuk om daar ook nog even te zijn geweest. En dat was onze tweede week vakantie! Jammer, alweer afgelopen, het was heerlijk.

Als uitsmijter: een hagedis die we onderweg zagen lopen.

Ga naar top