HOME

Kerstvakantie in Mallacoota

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekker nog een weekje weg met ons eigen gezin, op 14 januari vertrekken we met een grote camper naar Mallacoota. Dit ligt aan de oostgrens van Victoria en we moeten er 515 km voor rijden. We vertrekken op een dag met 40 graden. De dag erna is het meteen veel minder warm, gelukkig. We gaan even het strand verkennen, met vest en jas aan.

Vrijdag maken we een boottocht door het gebied. De man die de boot bestuurt doet dit al meer dan 30 jaar en heeft een band opgebouwd met de zee-arenden. Hij roept ze als we er zijn met : "Figaro, figaro!!" Als we ze zien, gooit hij een visje in het water die de arend er uit komt vissen. Geweldig gezicht.

In dit gebied zitten ook veel pelikanen. Vet gaaf om die in het wild te zien. We hebben er ook een zien vissen en hij kreeg natuurlijk een uitgelubberde bek.

Ga naar top

De stranden in dit gebied zijn erg mooi en het is helemaal niet druk. Heerlijk weer dus wat wil je nog meer.

Misschien sex met de bakker??????

Een leuk verhaal: ik wilde bij de bakker zes broodjes bestellen. Ik dacht in het Nederlands aan zes broodjes en vroeg: Can I have sex? in plaats van six. Gevaarlijk hoor, om Nederlands te denken en Engels te willen praten op hetzelfde moment. De bakker keek me erg raar aan!

Wat een schatje, he.  

Erg lekker, overal strand om je heen, je kunt gewoon niets anders doen dan naar het strand gaan.

Ga naar top

Een heerlijk strandje in de luwte van de bosjes. De bodyboard werden als springplanken gebruikt, kapot! Maar wel veel lol!

Op de camping werd af en toe gewerkt.

Met zijn drieën afwassen ging heel goed. Een heerlijke rustige camping.

Ga naar top