HOME

 

 

 

 

Onze dagelijkse route naar de sneeuw was erg glad en gevaarlijk soms. Geen hekken! En heel hoog!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee weken vakantie!!!

Daarvan gaan we een week naar Nieuw-Zeeland. Het lijkt dichtbij maar het is toch nog drie en een half uur vliegen. We hadden al gehoord dat er sneeuw lag dus dat zat goed. Zaterdag 27 juni vertrekken we naar Christchurch, slapen een nacht en de volgende dag naar Queenstown. Daar hebben we een auto gehuurd en moeten we nog zeker een uur rijden. De weg door de bergen, Crown Range, is afgesloten. Dus we moeten de lange route volgen. Onderweg nog even gestopt, dat leverde mooie plaatjes op.

Het huisje dat we gehuurd hadden overtrof al onze verwachtingen. Prachtig! Compleet met gashaard, een spa buiten met bubbels, een speelkamer voor de kinderen, DVD's naar keuze, twee badkamers, drie wc's, vier slaapkamers met heel veel bedden. Roos heeft in een tweepersoonsbed geslapen als een vorstin. Met een elektrische deken! Die zaten op alle bedden. Het was er dan ook wel koud. Er was geen uitzicht op het meer, Lake Wanaka, maar je kunt niet alles hebben.

Zondag zijn we naar Cardrona gereden. Er stond dat er sneeuwkettingen gebruikt moesten worden op de berg. Maar ja, onderaan was nog geen sneeuw te zien. Dus we zijn maar gewoon naar boven gereden tot we bij een punt kwamen waar ze stonden te helpen om de kettingen erop te maken. Voor of achterwielen? We hadden het er wel over gehad maar dachten dat het wel de voorwielen zouden zijn. Dus .. aan de slag. De jongens kwamen ons nog helpen en daar ging mama. Ik heb nog nooit zo'n schrik gehad. De auto ging alle kanten uit, behalve de goede. Hij slipte steeds onder me vandaan. Ik moest heel rustig aan doen maar dan nog was het eng. Eenmaal bovenaan gekomen, bijna in tranen, kon ik op een gegeven moment niet meer verder. Komt de parkeerwacht zeggen dat de kettingen verkeerd zitten, die hadden aan de achterwielen gemoeten!!!! Hij zag hoe overstuur ik was en heeft de jongens van de kettingendienst gewaarschuwd dat ze beter op moesten letten. Aaargh, doodeng. Gelukkig konden we het snel vergeten want op de berg was het prachtig, veel sneeuw en lekker proberen te skiën.

Ik kan het ook! En ik zei toch achterwielen!

 

Op maandag hebben we skilessen geregeld. De kinderen konden naar een skischool die de hele dag voor ze zou zorgen, van 10 tot 4 uur, met lunch. Eerst vonden we dat niet zo'n leuk idee, we zijn met elkaar op vakantie en zo zouden we elkaar niet veel zien. Toch besloten om het te doen en mocht het niet leuk zijn dan kunnen we altijd nog met elkaar eten tussen de middag. Onze zorg bleek ongegrond, ze hebben zich zo goed vermaakt en zoveel plezier gehad!!!! Alledrie waren ze op hun plek, Roos met een sportieve juf die hun allerlei trucjes leerde en met ze op de moeilijke pistes ging skiën, Lex had de beste meester van de hele berg (zoals hij naar Wytse schreef op zijn kaart, hij had echt wat gemist) en Ilse had een juf die haar zeer veel complimentjes gaf, precies wat ze nodig heeft om tot goede prestaties te komen. Dat gaf ons de handen vrij. Wij hebben genoten van onze tijd samen en ook heerlijk kunnen skiën, al dan niet in een les.

wat een pret heb ik! en ik kan beter skiën dan papa. ik ski als de beste, juf.
je kunt Queenstown zien liggen.. na een week les skiën we allemaal van de hoge berg af.

Op donderdag kregen de kinderen een certificaat met uitleg wat ze allemaal al kunnen. Het was gewoon awesome! Ook het uitzicht was echt zo geweldig! Vrijdag zijn we nog met zijn allen gaan skiën, papa en Roos zijn samen van een nieuwe, moeilijke, blauwe piste afgezoefd. Roos was toch enigszins onder de indruk van haar vader, hij kon toch beter skiën dan ze gedacht had. Tegen mij riep ze steeds dat ik veel te sloom was dus fijn dat papa haar nog bij kan houden. We gingen om 14.00 uur naar huis, net op tijd om niet in de storm en sneeuw terecht te komen. Het was nu al moeilijk genoeg om naar beneden te komen, slecht zicht door de sneeuwval, gelukkig zaten de sneeuwkettingen goed, dat scheelde een hoop.

Certificaat voor the most improved student... You are an awesome ski teacher!!!

 

En dan moet je toch weer een keer naar huis. Zaterdag op tijd weggegaan, we zouden de Crown Range proberen, door de bergen. Na de ingang van de piste gepasseerd te zijn, raakten we in de slip en besloot Kees om toch maar de andere route te nemen. Het was een lange tocht en hoe dichter we bij Queenstown kwamen, hoe meer sneeuw er lag. Bij de stop van de foto's boven lag allemaal sneeuw. Weer de sneeuwkettingen erop gelegd en een behulpzame meneer vertelde ons dat het vliegveld gesloten was!! Dus er kwamen zomaar twee dagen vakantie bij. We konden pas de volgende dag vliegen, om 16.10 uur. Eerst nog gewacht op een andere vlucht maar die ging niet weg, ook gecanceld. Hotel geboekt en nog een heerlijke zondag in Queenstown doorgebracht. Naar Christchurch gevlogen op zondag en de volgende nacht om 3.15 uur het bed uit om het vliegtuig van 6 uur naar Melbourne te nemen. Waaaaahhh, slaperige dag is dat geworden, die maandag. Maar een fantastische vakantie achter de rug!

wat een machtige bergen...
ja, lekker hoor, die chocolademelk! in een park in Queenstown.
lekker weer!!! We zijn nog zo moeoeoeoe.....

 

Klik hier om een filmpje af te spelen. Ga terug naar deze pagina door op de back knop van je browser te klikken.

ga naar top