HOME

Vakantie Viëtnam dag 1

 

21 april of eigenlijk 22 april vertrok ik helemaal alleen naar Viëtnam om op bezoek te gaan bij Harriët, die daar nu al weer bijna twee jaar woont. Echt heel spannend en heel erg leuk om dit te ondernemen!! Ik had al gelijk tegen haar gezegd toen ze de baan kreeg dat ik op bezoek zou komen, we waren immers zo dicht bij elkaar!! Het is slechts 11 uur (!) vliegen met een overstap in Kuala Lumpur, Maleisië. Vandaar uit gaat het dan naar Hanoi. Kwart over twaalf midden in de nacht in het vliegtuig, ik zat naast een mevrouw die 50 jaar geleden vanuit Nederland naar Melbourne was geëmigreerd. Toevallig, zeg. Ze sprak nog prima Nederlands dus dat was heel gezellig. Slapen in een vliegtuig valt niet mee, dus eenmaal in Kuala Lumpur heb ik getracht om op de banken daar nog een dutje te doen, maar ja..... In het volgende vliegtuig nog slechts drie en een half uur te gaan. Heerlijk zitten lezen in een spannend boek en de tijd vliegt dan om. Bagage ophalen en de eerste kennismaking met Viëtnam was de chauffeur die me op kwam halen! Dat had Harriët geregeld met een moeder van school dus dat was wel even heel erg luxe! En fijn, want in een vreemd land waar het moeilijk is om iemand te verstaan en waar je geen prijzen weet kan het toch wel een duur ritje worden.

Hij stond er, met mijn naamkaartje!!!

Ga naar top

De taxi bracht me naar de school van Harriët, want zij moest nog een dagje werken. Dat zat ook in onze planning, omdat het mij erg leuk leek om te zien waar ze werkt en met wie. Het was heel gezellig en ook erg gemakkelijk om wat extra handen te hebben met alle verschillende niveua's waar ze mee werkt. En ze was ook nog jarig, deze dag, dus er werd getrakteerd, gezongen en gefeliciteerd.

 

's Avonds zijn we lekker uit eten gegaan, hier in Melbourne is het niet duur maar daar kost het bijna niks! En het was erg lekker. Een heel leuk restaurant en gezellig druk. Daarna naar huis want ik was echt wel heel erg moe.

ga naar dag 2

Ga naar top