HOME

Vakantie Viëtnam dag 2

 

 

Deze dag begon met een heerlijk ontbijt buiten de deur en een wandeling in de directe omgeving van Harriët haar huis.

De troep wordt opgeruimd. Ooit. Prachtige huizen in haar Westerse wijk.
Goed aan de kant lopen want het is druk. Wat een zooitje.

Na het ontbijt eerst terug naar huis en de reis bevestigen voor vanavond omdat we met de nachttrein naar Sapa willen gaan. Ook onze tas ingepakt zodat we niet meer terug hoeven en de hele dag in Hanoi stad kunnen blijven. Ik ben nog niet zo dapper om achter op een motorbike te springen dus we nemen een taxi. Het kost 50.000 Dong, dat is ongeveer 4 euro. (als ik het goed onthouden heb!) Erg lastig met drie verschillende munteenheden in je hoofd.

Wat is het een drukke stad en vies, niet alleen aan de straatkant maar ook de lucht. Er hangt echt zoveel verontreiniging dat het op je drukt. Het is niet te vergelijken met Melbourne.

Er is wel heel veel te zien, tempels, verkeer, verkeer, verkeer. Help, we moeten oversteken!! Harriet heeft me de eerste keer gewoon meegenomen naar de overkant want anders was ik er niet gekomen. Gewoon rustig lopen, niet gaan rennen (wat wel je eerste instinct is met al die brommers die op je afkomen!), dan kunnen ze anticiperen op je. Aaaargh, help, ieieiek. Oke, we zijn er. Het went maar je moet wel dapper zijn.

Ga naar top

Geweldig, alles past op mijn fiets! Het beeld van Vietnam! Prachtig.
Zomaar op een binnenpleintje.
Het rode bruggetje.
Mooi, hoor, die bonsaiboompjes. Traditionele muziek. Erg mooi.
Een instrument van bamboestokken, klonk erg leuk. Ja, ach ja.
De grote gong, eten!!  

's Avonds op pad naar Sapa, met de nachttrein. We hadden een cabine met vier bedden erin. We deelden de cabine met een stel, een Vietnamese vrouw met een Amerikaan. Heel gezellig om met hen te kletsen. Van slapen kwam niet veel, het hobbelt heel erg in de trein.

Ga naar Vietnam dag 3

Ga naar top