HOME

Maandverslag april

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

APRIL

Ja, sorry, het wordt steeds minder maar ja, het wordt ook gewoner en drukker, dus elke week red ik niet meer. Ik ben maandag twee weken geleden, begonnen met de TESOL course (Teaching English as a Second Language). Mensen die ook Engels moeten leren als ze hierheen verhuizen. Vaak zijn het Chinezen, Japanners, mensen uit Taiwan of Thailand en noem alle landen maar op in Azië. Zaterdag zijn we voor de eerste keer naar een les wezen kijken, erg leerzaam en heel moeilijk. Een groep kon nog niet echt Engels dus daar kun je nog maar weinig activiteiten mee doen. De maanden en de seizoenen werden behandeld. Welk seizoen is je favoriete seizoen en waarom? En dan gaan ze onderling ook nog in het Chinees met elkaar kletsen. Heel moeilijk. Het leuke is dat deze klas moet worden overgenomen van de juf die er nu was en of wij dat dan wilden gaan doen! Dat wordt een hele uitdaging. In het diepe! Hopelijk verdrinken we niet.

Na de vakantie is Roos begonnen met zang en dans op dinsdagavond, ze vindt het erg leuk. Weer een ritje erbij voor mama. Ik doe het zelf, ja, dat weet ik, maar alle kinderen hier zijn zo druk met buitenschoolse activiteiten dat ze amper tijd hebben om te komen spelen. Dus.... vooruit maar. Ze doet nu piano, zang en dans, netbal en turnen. En het zal moeilijk kiezen worden als ze wat moet laten vallen. Lex speelt gitaar en tennis, twee keer in de week. Dat valt dus wel mee. Ilse gaat twee keer in de week naar de dansschool, ballet en jazz. Op zaterdagmorgen speelt zij tennis, op dezelfde tijd als Lex. Handig! Ze zijn dus erg druk met van alles. En dan ook nog Nederlands huiswerk maken in het weekend.

Met Kees gaat alles goed. Hij probeert om zijn contract met een half jaar te verlengen, zodat de kinderen in september met een nieuwe groep kinderen het nieuwe jaar kunnen beginnen. Dat leek ons wel een goed plan. Zijn baas wil het liefst dat hij het met twee jaar verlengd, maar ja. Hij reist niet zo veel als in Nederland, gelukkig, dat is heerlijk.

Deze maand leek de maand van de etentjes. We hebben met de kinderen gekookt in de vakantie, ze moesten alledrie een dag koken. Ze mochten doen wat ze wilden. Roos had een kipgerecht uitgezocht en een heerlijk toetje na, taartjes met pudding en aardbeien. Lex koos tomatensoep vooraf, hamburgers met sla op brood als hoofdgerecht en ijs na. Ilse deed tortillachips met kaas vooraf, wentelteefjes (French toast in het Engels) als hoofdgerecht en muffins na. Het was een hele leuke ervaring om samen boodschappen te doen, te koken en het was erg gezellig aan tafel, geen gemopper omdat het niet lekker was. Toch volgende keer maar een eis erbij, er moet wat gezonds bij zitten! Verder hebben we bij mensen gegeten, zijn we uit eten geweest en zijn Lisette en Frans hier na de verhuiszaterdag komen eten. Heel gezellig.

Heel ingespannen bezig.

Van al dat eten worden we natuurlijk veel te dik dus we zijn twee weken geleden ook met hardlopen begonnen. Zondag ochtend vroeg uit bed en rennen maar. Ik heb even de afstand gecheckt met mijn kilometerteller, 2,5 km om mee te beginnen. Het valt niet eens mee! Komt wel, even volhouden. Ik ben ook eindelijk voor de eerste keer wezen skeeleren hier. Echt heerlijk, langs het strand, een prachtig uitzicht en het was die dag prachtig weer. April is een mooie maand, lekkere temperatuur, niet veel regen, zonnetje overdag en 's nachts lekker koud om te slapen. Een goede maand om op vakantie te komen.

Verder ben ik ook weer wat meer aan het werk. Twee dagen afgelopen week met meteen een lege accu!!! Wil je naar huis, kun je niet wegkomen! Heel irritant! Het is ook zo'n oud beestje. En nu maar hopen dat hij hem laat maken! Ik heb gelijk reclame gemaakt voor mezelf op de school en verteld dat ik een casual relief teacher ben. Ik ga dinsdag mijn CV inleveren daar. Woensdag moet ik ook in de buurt werken, dus ga ik daar hetzelfde doen. Je weet maar nooit.