HOME

Maand augustus 2010

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

Mijn verjaardag deze keer. Niet echt een leuke dag, het regende!!!! En niet zomaar een beetje maar bijna de hele dag. Dat is toch nog steeds niet goed voor mijn humeur. Raar, hoor. We hebben het zo hard nodig hier, zeggen ze. Ondertussen is de dam al gestegen naar bijna 40% tegenover 27% vorig jaar in dezelfde tijd. Dus het mag ook wel een keer ophouden. Maar goed, er is in ieder geval voor me gezongen op school bij het Woodwork en ik heb kunnen trakteren dus dat was erg leuk. We doen het zaterdag nog een keer over, deze keer met cadeautjes! Yes!

En het leukste cadeau is dan natuurlijk dat ons Marianne er is!!!! Met alle vier haar meiden en Wout. We halen ze op op vrijdag de 13de. Het is allemaal voorspoedig verlopen dus heerlijk. Eerste reactie is wel: "Dat doen we nooit meer! Wat een kl......end." Na een goede nachtrust ben je het snel vergeten. En met het beste ontbijt van de week wordt het alleen maar beter.

jaaaa, cadeautjes voor de jarige jet.

Ik ben heel erg verwend, zoals altijd. Een nieuwe camera, wauw!! Kunnen we hem meteen uitproberen deze dagen. Dat zul je zo ook zien. We gaan deze zaterdag met zijn allen de stad in, behalve Lex, die gaat naar een vriendje, kan het hem niet kwalijk nemen met al die meiden! De familie gaat alvast met de trein met Roos en Ilse als gids. Wij komen later naar de Eureka tower omdat we Lex moeten afzetten en boodschappen moeten doen. Het weer is redelijk, af en toe komt de zon erdoor maar het is erg winderig. Je kunt op de Eureka tower, de hoogste woonflat in Melbourne, met een lift uitschuiven, ook omhoog maar ook uit het gebouw. Na enig overleg gaan alle meiden samen met Kees in de 'edge'. Ik heb het al een keer gedaan dus blijf in het gebouw met Marianne en Wout.

Leuk hoor, zo'n camera met goede zoomfunctie!! Ja, gaan jullie mee of niet??
Het waait echt heel hard!
Is het eng??? Valt erg mee.  

Ga naar top

Op zondag gaan we weer met de trein naar de Victoria Market deze keer om alvast wat cadeautjes te kopen. Lekkere Dutch pancakes gegeten, oftewel poffertjes. Het meisje in de kraam was een Nederlandse deze keer! Roos bestelde toch in het Engels.

Altijd gezelllig om met de trein te gaan. Ja, echt wel familie!!
Alle dames de Smit te pakken.
De poffertjeskraam. De Royal Arcade in de stad, heerlijk, dat fototoestel.
En de geijkte troepfoto!

Ga naar top

Op maandag ga ik eerst gezellig boodschappen doen met de meiden De Smit. Heel leuk om even met mijn nichtjes op stap te zijn. Dan breekt het moment aan om de camper te halen. Onderweg giet het!!!!! Ik ben blij dat ik niet kon gaan fietsen vandaag! Gelukkig is het droog als ze de camper inpakken en iedereen heeft zin om weg te gaan, of toch niet??

Zondag erna zijn we naar de laatste voetbalwedstrijd buiten wezen kijken. We hadden ook kantinedienst, wat echt niets voorstelde. Lex verloor de wedstrijd, ze hebben niet veel gewonnen met dit team. Niet een echt gemotiveerd team en Lex vond het niet altijd even leuk. Toen we thuis kwamen hebben Lex en Roos even samen Purple Hayes voor ons gespeeld. Echt leuk!

Jee, een echte actie foto.
De kantine is niet erg druk bezocht. Broer en zus spelen samen!

Ga naar top

Lex had het druk deze maand. Hij heeft op school in een koor gezeten, speciaal opgericht om op te treden bij de Wakakirri, een competitie tussen allerlei scholen. Er was op deze avond maar een koor en 6 dansen van andere scholen. Ze wonnen een gouden nominatie met hun lied, geschreven door de muziekjuf van school, heel knap!

Mijn huisvlijt voor de fete dit jaar! Vreselijk, maar ja.

Ga naar top

Even lekker naar de Dandenongs geweest, lunch en wandelen, altijd een goede manier om een zondag door te brengen. En er stroomt nu veel water overal, het is de koudste en natste winter die we mee hebben gemaakt. De droogte is officieel over! Goed nieuws voor de natuur en de mensen hier maar het wordt op den duur toch echt wel heel vervelend al die regen!!!!!!

 

Ga naar top

En dan zijn ze zomaar weer terug! Jee, wat is dat snel om! Hele enthousiaste verhalen alhoewel het varen in Echuca heel saai was, volgens de meiden. Het zou nu veel spectaculairder zijn geweest, de rivier daar treedt bijna buiten zijn oevers! Gelukkig zijn ze er op tijd weg. Alles is overstroomd nadat de Smitjes daar geweest zijn. Op donderdag gaan ze nog een dag shoppen en naar de gevangenis, alleen maar om te kijken, en dan op vrijdag alweer terug naar Nederland. Goede reis!!

Het is echt familie! Inchecken.
Daaag, tot gauw!!!  

Ga naar top