HOME

Maandverslag februari

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

 

Februari was een korte maand, het begin van het nieuwe schooljaar. Na een heerlijke vakantie gaat Roos naar secondary school, Lex naar grade 6 (groep 8) en Ilse naar grade 3 (groep 5). Secondary school is hier toch anders dan in Nederland. Het is niet ingedeeld naar niveau van de kinderen maar eigenlijk ook algemeen onderwijs, net als in het basisonderwijs. Het lijkt mij dat dat de nodige problemen kan geven maar goed. Het is een meisjesschool, dus alle meiden moeten in een jurk naar school! Dat is het zomeruniform. De schoenen en de sokken zijn ook onderdeel van de dracht. En er hoort een blauwe blazer bij. In de winter dragen ze een rok, met een erg mooi ruitjespatroon. Echt geweldig, maar niet heus. Erg Engels georiënteerd. Ze gaat al snel zelfstandig met de trein, wat heerlijk is voor haar en voor mij. Ze ziet al haar vriendinnen in de trein en het kost haar drie kwartier om op school te komen op deze manier. Met de fiets zou het 10 minuten zijn. De gezelligste manier is natuurlijk de beste.

Ga naar top

De kinderen bakken nog even een leuk broodhuis, toch even het vermelden waard.

In het weekend van 21 februari doe ik mee met een fundraise fietstocht voor MS. De uitdaging is om de Westgate Bridge over te fietsen. Normaal mag dat helemaal niet dus dat is speciaal om dat te kunnen doen en je doet ook nog iets voor het goede doel. De hele tocht heeft zo'n 600.000 dollar opgebracht. Dat is toch de moeite!

Erg vroeg in de ochtend! Klimmen maar.
Bijna op het hoogste punt.
Makkie!

Ga naar top