HOME

Maandverslag juli

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

Port Douglas, een paradijsje op aarde.

Zo werden we 's morgens wakker, uitzicht op de zee, opkomende zon. Ik kon het niet laten.
En eenmaal op het strand, na 50 meter lopen nog maar een foto. Prachtig vond ik het.  

Op 4 juli zijn we vertrokken naar Port Douglas, in het noordoosten van Australië. Het was vier en een half uur vliegen maar inclusief het rijden van huis naar het vliegveld, van Cairns naar Port Douglas kwam het toch op een hele zaterdag reizen uit. 's Morgens om 7 uur de deur uit, 's avonds om 6 uur kwamen we in ons appartement aan. Lekker uit eten gegaan, nog even genieten van het heerlijke weer, het was er nog ongeveer 20 graden. De volgende dag zouden Marijke en Wytse komen! En inderdaad, rond 11 uur waren ze er ook. Wat grappig om je vrienden te ontmoeten in een ver vreemd land! Heel leuk, alleen heel jammer dat Lex net vandaag ziek werd. Balen!!

We hebben twee dagen rustig aan gedaan, ook voor de familie Poulisse, want ze waren toch wel erg moe van de lange reis. Wel hadden wij ondertussen al een snorkeltocht geregeld voor dinsdag voor 9 personen, niet wetende dat Lex en papa ons niet gingen vergezellen. Lex was te ziek om mee te gaan. Sh......... Heel erg balen!!! Kijk maar naar de foto's dan heb je een idee hoe geweldig het was onder water. Ik heb ook nog een haai gezien, iets wat Betty niet kon geloven, maar een haai hoeft niet groot en gevaarlijk te zijn, het was een kleinere soort en hij zwom onder me door, gelukkig niet al te dicht bij. Wat een fantastische ervaring!! Het voordeel is nu wel dat we een keer terug moeten om het ook aan Lex en papa te laten zien! Joepie!!!

Hele dappere snokkelaars!! Prachtig!
Deze vis zwom rond de boot toen we voor het eerst het water in moesten! Bieieieih!
Schildpadden zijn best groot!
Hij lag heerlijk te slapen toen wij kwamen. Even een luchtje scheppen!
Captain of the boat! Watching us all!

Ga naar top

Woensdag zijn we op krokodillentour gegaan. We hebben ze van klein tot groot kunnen bewonderen. Een vrouwtje legt 70 eieren per jaar in een keer en daarvan blijven er maar een of twee krokodillen in leven. Hoe dat kan, vroeg ik me af. Als je ziet hoe klein ze zijn als ze geboren worden, snap je het beter. Ze hebben toch een hoop vijanden als ze zo klein beginnen. Ook een mannetje heeft niet veel kans om erg oud te worden, er was een mannetje van 8 jaar, een 'kleintje', maar als hij ouder wordt en achter de vrouwtjes aan gaat, zal hij eerst voorbij de oudere mannen moeten. Vaak verliest hij de strijd. In dit gebied leefden twee mannetjes. Ze zijn erg gesteld op hun privacy en verdedigen hun territorium dan ook.

heel klein, 6 maanden oud, verlaten door moeder lekker zwemmen, lijkt wel een boomstam, welke is de krokodil?
Twee vriendinnen op de krokodillenboot. Het mannetje was vier meter. Best groot!

Ga naar top

Donderdag een uitstapje naar de gorge waar de hangbrug afgesloten was, Lex een bloedneus kreeg, Marcel Tarzan trachtte te imiteren wat hem duur te staan kwam en Ilse hard viel. Terug naar het appartement na deze pechdag en 's middags heerlijk naar het strand geweest. 's Avonds lekker uit eten gegaan. De receptioniste van ons appartement had ons verteld dat er paddenraces gehouden werden in de cafe's dus onderweg erheen hadden we er een gezien. Na het eten besloten we er een kijkje te gaan nemen. Je moest een ticket kopen voor 5 dollar en dan naar boven gaan. Er stond een tafel opgesteld op een podium, wat emmers en er was een man met een microfoon om zijn nek. Wat moest dit worden??? Om 7 uur ging hij van start. Bleek dat hij de padden in zijn emmer had zitten, ze hadden allemaal een naam, zoals Fat Bastard, Jerry Springer en Gay Freddo. Hij riep nummers van de tickets om die de mensen gekocht hadden en dan werd je als jockey verwelkomd. Je moest voordat het van start ging de pad een kus geven (hij had net verteld dat ze giftig waren, daarom zijn er zo'n 10 billioen in Australië, een ware plaag.) Dan moesten ze in de emmer die op tafel stond, als hij de emmer eraf haalde moest je met een roltoeter de pad op zijn kont blazen en dan moest hij naar de rand van de tafel springen. Daar moest je hem opvangen en in een andere emmer stoppen. Wie het eerst zijn pad erin had, was de winnaar. Vreselijk!!!!!! Ik had al onze tickets in mijn hand maar ook al zou ons nummer geroepen zijn, ik zou er voor geen goud aan mee doen. En ik geloof ook niet dat een van de anderen het gedaan zou hebben. Het was wel lachwekkend! Dom vermaak.

Lex heeft een bloedneus.
Yeah, wij zitten hier!
Ik kan vet goed klimmen! En de liaan houdt mij wel!  

Ga naar top

Vrijdag naar Kuranda, een toeristisch dorp waar vroeger mensen hebben gewoond die goud zochten. Er is een indrukwekkende treinrails aangelegd in de 19e eeuw die je naar boven bracht. Het was zwaar werk onder slechte omstandigheden, veel mensen stierven aan malaria omdat het er zo moerassig was in die tijd. Het was nu een beetje een overkill aan toerisme, vonden wij. Wel was er een heel leuk museum, met giftige beesten! Voornamelijk slangen en spinnen, en ook nog een giftige vis. Van de meeste beten of steken ga je niet meer dood, dat was erg prettig om te horen. Je hebt er wel een hoop pijn van, zo werd ons verteld. Buiten stond een meneer met een hele grote slang om zijn nek, je kon er mee op de foto!!! Geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht. Maar kijk, onze kinderen dachten er anders over! Dapper!!!!!

Aaargh, vet dapper!!!! Helemaal alleen. Nog een keer, samen met Wytse. Blijft eng!
De drie dames samen, Roos had de spannendste opdracht! Dit beest is iets gezelliger!

Ga naar top

Voor je het weet is zo'n hele week dan al weer voorbij. En wat voor een, heerlijk weer, gezellig met zijn negenen, lekker zeewater van 24 graden waar we 's morgens in gingen zwemmen, geen wonder dat het zo snel voorbij gaat. Het was echt geweldig.

Wat een mooi uitzicht vanaf ons balkon. En het zwembad mag niet ontbreken!