HOME

Maand juli 2010

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

Deze maand staat in het teken van de Kimberley, onze vakantie in de outback. Als je erover leest kun je niet anders dan enthousiast worden. We hebben er zin in. Op zaterdag 17 juli vertrekken we al heel vroeg naar het vliegveld, dat is 5.15! We vliegen van Melbourne naar Sydney en dan naar Broome. Alles bij elkaar een vlucht van 1.15 uur en 5.20 uur. Meer dan 6 uur in totaal!! Een heel eind dus. We landen op een schattig vliegveldje en gaan via de trap uit het vliegtuig. De warmte in, heerlijk! We moeten de auto ophalen met de tent op het dak en dat duurt toch wel even. Je krijgt een hele instructiefilm te zien over het gebruik van de auto, hoe moet je hem in de 4WD krijgen, hoe zet je de tent op die op het dak zit, heel gemakkelijk, was ook echt zo. Het trucje om de koelkast eruit te krijgen, gebruik van de subtank en de hoofdtank. Heel nuttig, je kunt een heel eind komen met de beide tanks vol. Er zijn niet zoveel plaatsen onderweg waar je kan tanken.

Lex zijn bekende uitdrukking, is het het begin van de puberteit of zo???? Even wat lekkers pakken.
 

Ga naar top

Eerst moeten we boodschappen doen, eigenlijk voor de hele week. Er is een winkeltje onderweg maar hun voorraad is niet altijd aangevuld. De vrachtwagen komt maar eens per week. Dan gaan we op pad naar Derby, rond half vier. We hopen er voor donker te zijn. Helaas, dat lukt helemaal niet. Het is heel erg vroeg donker hier, half 6 al. We hebben gelukkig een GPS die ons precies vertelt waar de camping is, anders was het erg moeilijk geworden. Erg leuk is het niet om in het stikdonker aan te komen en er zijn geen lantaarnpalen of andere lichten. We hebben onze zaklampen en er zijn meer gasten die wel een lichtje aan hebben. We zetten de tenten op in het donker, een op de grond en de andere is de daktent. Het lukt allemaal prima. We hebben gevraagd of ze voor ons willen koken zodat we toch even wat kunnen eten. We krijgen de maaltijd geserveerd in een soort kiosk met vliegennetten eromheen. Heel schattig en best lekker. Er zit wel een kakkerlak vlakbij mij! Ieiek, niet leuk. Het is even wennen zo midden in de bush.

Met tanden poetsen springt er een kikker door de badkamer. De hele camping krijgt een 'fright' van mijn geschreeuw. O, jak, wat moet dit worden, deze vakantie!! Al die enge beesten, en dit zijn nog niet de engste! We slapen prima, Kees met de twee oudsten en Ilse en mama op het dak, lekker veilig weg van alle beesten.

De volgende dag ziet de camping er heel vriendelijk uit en hebben we geboekt voor het ontbijt. Hoezo, terug naar de natuur???? Heerlijk! De geluiden van gisteren zijn dezelfde maar nu echt een stuk minder eng. De kakkerlak is nergens te bekennen alleen het hondje van de camping is er. Wij zijn niet bang!

Lekker ontbijten. Heel schattig, deze camping.

Na het ontbijt vertrekken we om naar Windjana Gorge te komen. Het is in een nationaal park en je kijkt uit op een mooie rotsformatie. Maar dat het nou zo spectaculair is kan ik niet zeggen. Tot we besluiten om, nadat de tent is opgezet een wandelingetje te gaan maken om de boel te verkennen. In de rotsen zit een ingang......... en daarachter is een hele andere wereld. Met krokodillen, mooie vogels, grote fruitvleermuizen en kangaroes. Echt heel erg mooi. De volgende dag gaan de kinderen allemaal mee om te kijken.

Ga naar top

De ingang.
Ja, niet dichterbij!!!
Als je goed kijkt zie je de vleermuizen hangen.
Ze zijn niet gevaarlijk, zeggen ze!!
Dit zijn grote termietenhopen. leuk plaatje....
   

Na deze enerverende wandeling gaan we op pad naar de volgende camping en hebben onze eerste ervaring met een 'creek crossing'. En dat betekent water op de weg. Kees ging de eerste keer wat te hard, het water kwam tot aan de ramen, zo hoog spatte het op. Toch beter om het wat rustiger te doen. Maar leuk is het wel! We gaan eerst nog even naar de winkel en ze verkopen er ook echte cappuccino!!!! Heerlijk in deze wildernis, die luxe.

Ga naar top

De winkel. Niet de enige op deze weg maar een van de twee. Je kon er alleen diesel tanken.
Ziet er best eng uit! vonden wij. En gaan met die banaan.

We komen met licht aan op camping Silent Grove en maken een leuke wandeling bij een kreek die de camping van water voorziet. Roos ziet nog een beest, we denken dat het een dingo is geweest maar zeker weten zullen we het nooit.

Ga naar top

Elke dag komt de zon heel vroeg op, 6 uur is het al licht. Dus we zijn eigenlijk altijd vroeg op, heerlijk is dat. Je gaat ook op tijd naar bed, tegelijk met de kinderen zo ongeveer. Vandaag gaan we op pad naar Bell Gorge waar een pool is met een waterval! Na een enge, lange klim (de terugweg was veel korte!) waren we bij de pool. Kijk zelf maar. Het werd een dag met een sterretje, en gezwommen onder de waterval!!!!! De foto van de voorpagina is ook hier genomen.

Ontbijt aan een geleende tafel. Eerste uitkijkje.
Ja, voorzichtig. Klimmen geblazen!
Dit water is goddelijk.
Hallo, dag!
In de upper pool. Ik vond het echt heel erg mooi, bleef maar foto's maken.
 

De volgende dag hadden we een camping in gedachten, 40 km plus nog 90 km naar de camping vanaf de afslag op de Gibb River Road. Aan het begin van die weg hebben ze een telefoon neergezet zodat je kunt bellen om te vragen of er plaats is. Het is een populaire camping dus we moesten er vroeg zijn. We waren toch te laat, alles vol. Niet getreurd, naar de volgende. Geen telefoon dus het er maar op gewaagd. Beverley Springs werd het aan Charnley River. Een camping op een cattle station, het gebied was 400.000 hectare groot!!!!!!! Er zijn drie gorges op het terrein die je dus alleen kunt bereiken via de camping. Er was echt plaats te over. Ook hier hebben we kunnen zwemmen, fikkie gestookt voor de eerste keer, heel leuk! Zelf hout verzamelen en onder de kundige leiding van papa (alhoewel.... ze hebben het meeste gewoon alleen gedaan!) het kampvuur opbouwen. Dat ging uitstekend.

Ga naar top

Ons kampement.
Het lege uitzicht. De koeien hebben maar zielig gras te eten. Maar ze kunnen heel ver lopen.
Leuk, joh, dat klimmen.
Aanleggen van het vuur.
Ja, hoor, het brandt. Liggen jullie lekker??
Yeah, we're having a great time!  

Voor de volgende dag hadden we al kano's gehuurd bij de camping. We zijn even de zwemvesten en roeispanen op gaan halen en toen op pad. Het was toch dik een uur rijden en over een weg die niet echt begaanbaar was, soms. Gelukkig zat ik achter onzen Henk die heel erg sloom reed. Dus het lijntje brak niet! Het kanoën was erg leuk en het was er wederom erg mooi. Wat een rust. Henk was er even, daarna kwam er nog een gezin met kinderen en dat was het. Heerlijk gezwommen weer. We wilden graag nog een gorge zien, dichterbij de camping. Rond het middaguur weer vertrokken naar de volgende. Daar aangekomen wilden we eerst wat eten maar onze achterdeur van de auto wilde niet meer open. Wat bleek, de roeispanen drukten tegen het slot aan aan de binnenkant dus dat werd lastig. Met vereende krachten is het toch gelukt. De wandeling naar de vijver met lelies was aangegeven met wit geverfde stenen. Geen bordjes hier. We wilden er niet zwemmen want er zaten teveel bloemen en planten in het water.

Ga naar top

Het huis van het cattle station staat hier ergens achter.
Ja, een beetje schuin!
Yeah, water!

Jammer genoeg moesten we weer aan de terugweg gaan denken. Er was weinig andere keus dan terug naar Windjana Gorge, er is geen andere camping in de buurt. We konden dan wel nog naar Tunnel Creek, dat hadden we nog niet gezien. Oke, het zal toch moeten want de hele dag rijden is ook niet leuk. Na een voorspoedige reis, tent opzetten en weer in de auto naar Tunnel Creek. Maar 40 km dus dat was goed te doen. En de moeite waard. Het was een donkere tunnel onder een grote rotsformatie en daar kon je in. Je moest wel door het water waden, op sommige plaatsen was het aardig diep. Zaklampen mee, slippers aan, jurk omhoog en gaan. Er waren gelukkig wat meer mensen want toen we op een gegeven moment helemaal alleen waren was het best heel spannend. Linda, mijn fietsvriendin, was hier twee weken geleden niet naar toe geweest omdat het had geregend en er teveel water in stond. Hadden wij even geluk.

Ga naar top

Zaklampen aan!!!
Camping met uitzicht op Windjana Gorge.
   

En dan de laatste dag, helemaal terug naar Derby en dan naar Broome. We spraken nog met een cafe bazin, ik zei dat het zo heerlijk was hier, lekker weer, lekker warm en zo. Zegt ze, dan moet je maar niet in de zomer komen want dan wordt het hier 47 graden of meer. Bllll, mij niet gezien dus. In Broome konden we nog net een plekjejeje op de camping vinden. We zijn niet het stadje in geweest, daar hadden we na deze fantastische week geen zin in. We hebben op het strand gewandeld, lekker uit wezen eten en 's morgens op dezelfde plek wezen ontbijten. Heerlijk, de beste vakantie die we gehad hebben hier. Ook het gevoel van vrijheid door het kamperen is zalig, het weer was geweldig en het is er gewoon prachtig. Als we hier nog een keer op bezoek gaan, gaan we zeker terug om nog meer te zien. We hebben nog niet een tiende deel gezien, maar beter iets dan niets.

Ga naar top

Wachten op de taxi. Wachten op het schattige vliegveld.
De eerste vlucht naar Perth.

De zonsopgang in Broome was erg mooi. Hier zie je een boab boom, origineel uit Afrika afkomstig. Het verhaal gaat dat deze boom het zo hoog in zijn bol kreeg door heel groot te worden en bijna in de hemel te groeien, dat God kwaad werd op hem en hem met zijn kop in de grond heeft gestopt. Daarom hebben ze zo'n rare vorm. Ze zijn echt heel erg leuk, net aardappels met uitstekende wortels.

De zonsopgang.

Ga naar top