HOME

Maandverslag maart

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

In deze maand is iets meer gebeurd, we zijn meer op pad geweest en hebben een heel leuk feest gevierd voor Roos haar verjaardag. Een beetje erg laat, maar ja, dat is nu eenmaal zo als je in de zomervakantie jarig bent. Allereerst hadden we een lang weekend met hagelstenen zo groot als golfballen. Gelukkig viel de schade hier mee, maar in de stad was een hoop ellende. Het dak van Southern Cross station is in elkaar gezakt omdat er teveel water op kwam te liggen en het kon niet weg. Het was eigenlijk zo gemaakt om water op te vangen en dan door te sluizen naar watertanks, maar ja, die waren ze vergeten aan te sluiten of zelfs neer te zetten. Foutje! Kostbaar foutje. Veel overstromingen en auto's met deuken. Niet zo erg als in Perth afgelopen week, maar toch. Op maandag zijn we naar de oude gevangenis in de stad gegaan. Een indrukwekkend gebouw, kleine cellen en er was veel te lezen over de gevangenen die er hebben gezeten. Sommigen werden veroordeeld tot de doodstraf die ook in deze gevangenis werd uitgevoerd. Brr, het touw hing er ook nog. Ned Kelly, de beroemdste schurk hier, is er ook opgehangen.

Wachten in de vrouwenafdeling. Een echte misdadiger.
Niet lachen!
dat wordt een zware straf Zie maar!

Ga naar top

Even een gezellig etentje met twee Australische families die op bezoek kwamen.

Het weekend daarop kwam een vriendje van Lex hier logeren en zijn we naar Ballarat gereden om naar de goudmijnen te gaan kijken. Souvereign Hill heet het plaatsje en het is daar nog zoals het vroeger was. Er wordt niet veel goud meer gevonden maar ze blijven het wel onderzoeken. Er is heel veel goud gevonden in de tijd dat ze er begonnen. Dat is nu ongeveer 150 jaar geleden. We konden ook in de mijn een kijkje nemen, je ging met een treintje naar beneden, helemaal aardedonker was het. Erg akelig, maar erg luxe vergeleken met vroeger. Ze gingen met een lift naar beneden, met zijn achten of meer in een hokje van nog geen meter bij een meter. De gids vertelde dat als mensen te laat kwamen, ze dan ook nog bovenop de lift sprongen en er dan toch heel vaak ongelukken gebeurden. Het weer was zalig, perfect om goud te zoeken in de waterstroom.

Het leven in een huisje. Zoeken maar.
Nee, we kunnen niks vinden.
In de mijn stond de boor nog.
Het goud wordt in een blok gegoten.

Ga naar top

En dan het feest van Roos, je zou denken dat het Kees zijn feest moest zijn maar dat hebben we klein gevierd. We zijn met zijn tweetjes lekker naar een musical geweest van Franki Valli met leuke muziek. En zondag was Roos aan de beurt, twee maanden na dato maar beter laat dan nooit. Een feest met allemaal pubers, een nieuwe uitdaging. We hebben er een design - foto model feestje van gemaakt. Ze moesten van kranten hun eigen kleding ontwerpen. Na een uur kwam er een make-up dame op bezoek die de bijpassende make up zou verzorgen. Daarna hebben we een foto shoot gedaan op hoge hakken! Erg leuk. Als modellen moet je in goede vorm zijn, dus gingen we een uurtje naar de gym om zumba dancing te doen. Veel shaken en draaien dus dat was dikke pret. Eenmaal terug hebben ze een gezonde lunch gegeten, met brood, geraspte wortel, komkommer, tomaten, kaas e.d. Gelukkig mochten ze wel een ijsje na het eten. Daarna hebben ze een bladzijde gemaakt met zichzelf in het middelpunt. Dit werd een tijdschrift dat ze allemaal mee naar huis kregen, erg leuk geworden. Al met al een heel geslaagd feest, ze vonden het allemaal erg leuk. En met deze leeftijd is het ook wel weer heel gemakkelijk, ze kletsen veel, ze kunnen alles zelf dus wij hebben het alleen maar aan hoeven geven en konden verder genieten van hun gezelschap. Prima dus.

Roos en Ruby Make up werd buiten gedaan, heerlijk weer.
Hele leuke ontwerpen waren erbij!
Ook het haar werd anders gedaan. Ruby zag er erg mooi uit.
Deze foto hebben we gebruikt als de voorkant van het tijdschrift.
Shake it, shake it. Er wordt hard aan het tijdschrift gewerkt.

Ga naar top