HOME

Maandverslag mei

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

De laatste week van mei alweer!

O, wat gaat het snel!!! En het is hier niet eens lente! Het weer is redelijk goed gebleven alhoewel het hier 's nachts wel koud is. Fijn, want dan kun je lekker slapen. Afgelopen weekend waren er een aantal leuke dingen dus ik dacht laat ik het maar even op de site vermelden. Lex is een zaakje gestart in teddyberen. Samen met een vriendje en zijn moeder zijn ze begonnen om teddyberen (wat er voor door mag gaan) te maken. Met Darcey heeft Lex bedacht dat ze dan wel een zaakje konden beginnen. Voorraad maken, andere dingen verkopen zoals Dutch Delight (beschuit met hagelslag), limonade of chocolademelk. Of ik dan even naar de Safeway kon rijden om de warme chocolademelk aan te voeren. Neeeeee, zo werkt het niet helemaal. Toch leuk bedacht. Zaterdag was het zover. Ze zouden met zijn tweeën naar Riversdale Road, vlakbij de Safeway, om Freddie's Teddy's te openen. Gewapend met een klein tafeltje, de ingrediënten voor de Dutch Delight, een bord met daarop de verkoopprijzen en een teddy (!) om te verkopen. Ze hebben 8 dollar 50 opgehaald in twee uur. Toch iets!!

Do you want a Dutch Delight, sir??? Darcey vond het in ieder geval erg lekker.

Zondag zijn we naar Roos haar turnwedstrijd gaan kijken. Ze moest meedoen op verschillende onderdelen, rekstok, balk (doodeng), handstand op de mat en een vloeroefening. Ze werd zesde met haar groep. De vloeroefening heeft Ilse op de film gezet. Kijk zelf maar!

Klik hier om de film te bekijken.

Met medaille!

Ilse's verjaardagsfeestje

Een heksenfeestje dit keer. Met veel ideeën van het heksenfeest dat we een keer voor Roos hebben gedaan toen ze vier werd. Een makkie dus! We hebben de kinderen uitgenodigd van drie tot zeven uur, idioot lang in dit land want een normaal verjaardagsfeestje duurt hier maar twee uur. En dan gaan ze vaak gewoon ergens heen om te karten, laser gamen of woodwork. Je hebt amper tijd om te zingen! Dus onze uitnodiging werd met veel enthousiasme ontvangen. 13 meiden had Ilse gevraagd. Hands on!

Eerst cadeautjes uitpakken, ook heel raar. Normaal legt de jarige Job de cadeautjes op een tafel en pakt het pas uit als iedereen weg is. Scheelt ook een hoop tijd als je een feestje hebt van twee uur, natuurlijk. Zingen en taart eten, weer een vreemde gewoonte. Dat doen ze altijd aan het einde van het feest pas. Dan begint de eerste activiteit, we hebben een circuit gemaakt rond het huis met hele enge dingen. Er hangt een spinnenweb naast het huis met nepspinnen erin! Vet eng!!! We hebben een tunnel gemaakt met ook daarin spinnen en slangetjes. Ieieieiek! Als ik het uitleg heb ik meteen twee kinderen aan het huilen. Is mijn Engels zo spannend??? Uiteindelijk doet iedereen het toch en ook de huilers vinden het prachtig.

Ieieiek, was de reactie van alle kinderen toen ze dit zagen.

Dan koek happen, een Hans en Grietje huisje en vieze dieren uit het water halen, heel glibberig! JAKkes, heel smerig! Maar ja, als heks moet je alles durven.

Yeah, wij worden echte heksen, wij zijn niet bang! Ja, ik heb er een!

Kaars versieren, met zwarte verf en glitterverf. Ze worden erg leuk en werken er met veel plezier aan. Daarna eten we groene en rode pannenkoeken! Ze zien er niet lekker uit maar ze zijn het wel! Ze eten maar heel weinig, deze meisjes. Kees heeft er een heleboel gemaakt maar houdt een hele stapel over. Dan arriveert Eliza en samen met Kees gaat ze de reflector tocht uitzetten. Ondertussen doe ik nog een proefspel met de meiden. Ook al vies! Leuk feestje! En eindelijk is het zover, we gaan naar buiten, in het donker. Ze worden nu toch wel een beetje bang, waar gaan we heen, wat gaan we doen, moeten we ver lopen??? Ik maak het deze keer niet al te spannend en vertel dat er iemand hulp nodig heeft met het zoeken van ingrediënten. Als we op de plaats van bestemming aankomen, komt er een heks uit de bosjes tevoorschijn. Ze schrikken toch wel heel erg! Niet allemaal maar toch. Ilse heeft snel door wie het is, dat maakt het wat minder eng. Als ze eenmaal de zaklampen hebben en kunnen gaan zoeken is iedereen over de schrik heen. Bij de reflectors liggen de ingrediënten verstopt, rotte tanden, afgehakte vinger, wormen, spinnen, en nog een aantal dingen. Dit alles stopt de heks in haar drankje en ze mogen allemaal proeven. Ze doen het ook allemaal.

Hi, hi, I am a witch!!

Op de weg terug naar huis zingen ze allemaal heel opgelucht een heksenlied! Het was heel geslaagd, Ilse heeft genoten met haar vriendinnen en wij hebben het ook heel gezellig gevonden. En daarvoor doe je het!

Ga naar top

Eerste twee weken van mei

In het begin van mei hebben we Ilse haar verjaardag gevierd op zaterdag 9 mei omdat op een schooldag niet veel te vieren valt. Ik moest op die dag werken en Kees was naar het buitenland. Wel slingers opgehangen maar de cadeautjes kwamen pas op zaterdag. 's Middags zijn we met zijn allen naar het aquarium gegaan waar ze nu ook pinguins hebben. Ze zitten in een redelijk klein hok en dat vond Lex niet zo leuk. Er zwemmen ook haaien in een ander gedeelte van het aquarium, een prachtig gezicht.

Zielig hoor, ze zien er toch best happy uit. Dapper, hoor, een zeester vasthouden!
Moeder en zoon... zou je niet zeggen. Een vreemde vis en een vreemde vogel.

Wat een schatjes!

Het weer is wat wisselvallig in mei maar het blijft toch wel mooi. Het is wel veel te droog hier, de dammen hebben een capaciteit van 27 % op dit moment. Vorig jaar was het rond de 30 en was iedereen in paniek, nu is het nog lager dus hoe dat moet! Het is zorgwekkend, maar je kunt er niet veel aan doen. Voordat de douche warm wordt vangen wij het water op zodat we dit in de tuin kunnen gieten, alle kleine beetjes helpen. Dat levert zo'n anderhalve emmer per week op. Ook in de gootsteen staat een emmertje, daar vang ik het water in op van groenten en fruit spoelen. Met al dat droge weer is het echter goed skeeleren. Ik ben naar het strand gegaan voor de tweede keer, is toch nog zo'n 14 km rijden, en heb daar heerlijk geskeelerd. Deze route was wel wat meer op en neer, dus dat was soms een beetje eng. Bijna nog op mijn snufferd gevallen, dus dat was niet prettig.

Mooi uitzicht. Let op de skeeler!!! Net echt.

Ga naar top

Ik ben weer wat aan het werk en dacht ik zal eens een foto maken van de opzet van de werkbanken. Wat een gesjouw elke keer! De kinderen op deze school mochten niet helpen met klaarzetten, het is te zwaar voor ze!!!!! Ze mogen niets tillen wat zwaarder is dan een boek, dus ook niet hun eigen tafeltje en stoeltje. Heb je ooit zoiets gehoord??? Ik niet, en ik hoop dat het niet weer voorkomt want dat betekent een hoop extra arbeid voor mij. Goed voor mijn fitness maar erg leuk vind ik het niet.

Het zijn er 16 in totaal! Hard aan het werk! Het blijft leuk!

Ga naar top

Maandag 11 mei zijn we een dag wezen brood bakken in het oude klooster in de stad. Erg leuke groep met vrouwen hadden we bij elkaar gekregen. Tui en ik hebben het samen georganiseerd, ieder bracht vier vriendinnen mee. Pizza, scones voor morning tea, en vijf broden. De moeite waard, alleen we misten wel onze maandagse fietstocht.

Ja, trots op het gerezen beslag. Een houtgestookte, authentieke oven, was van de nonnen.

 

De kinderen zijn druk aan het oefenen voor de musical waarin de hele school meedoet. Alle klassen hebben een lied en zingen en dansen mee. De vijfde en zesde jaars mochten auditie doen voor een 'speaking part'. Lex heeft blijkbaar een erg leuke rol toebedeeld gekregen. 3 juni is het zover. Roos is ondertussen weer terug van kamp, ze is naar Canberra geweest en heeft het erg leuk gehad. Ilse haar feestje komt eraan, a.s. zaterdag is het zover! Een heksenfeest! Ze heeft er zin in.

Ga naar top