HOME

Maand mei 2010

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

Het grote event van deze maand is Ilse's feest. Jarig op 6 mei maar we vieren het pas op zaterdag 22 mei, vanwege al de vakanties van mama. Ik kijk net even de kalender na en zie dat er voor de rest inderdaad niet veel bijzonders gebeurd is. Alles gaat zijn prima gangetje, de kinderen gaan lekker naar school, Ilse vindt het dit jaar minder leuk omdat ze een juf heeft die niet zo geweldig is als die van vorig jaar. Lex doet als year 6 student een radio programma met twee jongens en een meisje uit zijn groep. Dat is een heel leuk project, ze maken het programma om de week en zenden uit op vrijdag. Ze moeten een script schrijven, dat doen ze ook om de beurt. Ze mogen niet al te veel grapjes maken, heel jammer. Ik heb al voorgesteld aan hem dat hij dat mooi in de laatste uitzending van het jaar kan doen, ze gaan toch allemaal van school. Ze verzamelen al hun gegevens in de week van de uitzending en krijgen zo een bijdrage van alle leerkrachten. Het houdt ze bezig. Roos vindt het ook nog steeds erg leuk op school en geniet van al haar vriendinnen. Ze heeft zelfs twee van hen gevraagd om mee te helpen op het feest, wat ze ook mooi kwamen doen! Dat maakt het extra gemakkelijk en heel relaxed voor ons.

Ilse wou eigenlijk graag een sleep-over party maar daar wil ik niet aan. Ik heb geen zin om ze de volgende ochtend nog hier te hebben, veel te vermoeiend. Dus het moest wat anders worden. Ze bedacht dat het thema Alice in Wonderland moest zijn. Ik ken het hele verhaal niet, dus ik heb het boek van Helen geleend en ben het gaan lezen. Ik vond het helemaal geen leuk verhaal maar goed, op internet waren hele leuke plaatjes van de tekenfilm die het geheel toch een gezellige look geven.

De kinderen hadden al gelijk het idee om de trap te gebruiken om in het gat te vallen! Dat was een heel goed plan. Matrassen op de trap, dat hebben we al eerder gedaan en het is erg leuk om daar af te glijden. Boven beginnen dus, met het feest. Ik heb hoeden gekocht en die mocht Ilse uitdelen aan de kinderen. Zij konden haar dan een cadeautje geven. Intussen werd de trap in orde gemaakt. Dat was een hele verrassing!! Ze moesten door de magic gate, gemaakt door Lex, en dan naar beneden op een kartonnen slee. De sfeer was meteen goed.

De Alice jurk Gezellig gezicht, al die gekleurde hoeden.
Dikke pret! Ilse.

Ga naar top

Eenmaal beneden stond de thee tafel klaar. Ze mochten hun eigen cake versieren en moesten naar voorbeeld een klein thee kopje maken. Met alle hoeden was dat een leuk gezicht.

 

We gingen daarna naar buiten om naar het park te gaan. Ze moesten de plaatjes van Alice volgen en klaagden niet over de afstand! Zo ver was het ook niet. Daar hadden we allerlei spelletjes uitgezet. Een minigolfbaan waar ze met een paraplu door allerlei huishoudelijke dingen heen moesten slaan om uiteindelijk bij een bord uit te komen. Een stoelendans maar dan met plastic bordjes en een trommel voor de muziek.

Ga naar top

We hadden een hartjesboom gemaakt met daarin witte rozen. Die rozen moesten rood gemaakt worden maar ze moesten eerst een kaarten soldaat worden. Erg grappig om ze daarin te zien lopen, dat viel niet mee. Een sokken-water-loop race, een sok aandoen, een bekertje erin, water erin en dat zonder knoeien naar de overkant brengen en zonder je handen te gebruiken het water in de emmer gooien.

Ga naar top

Als laatste hadden we een grote Alice in Wonderland jurk, gemaakt door Roos, en grote rubberlaarzen. Deze twee dingen moesten ze aandoen en dan een ronde rennen. Ze hadden de grootste pret, vooral de laarzen maakte het rennen erg moeilijk. Met elk spel verdienden ze een puzzelstuk wat ze mee terug moesten nemen.

Lex wou wel even de jurk aan met al die meisjes om zich heen.

Weer thuis hebben ze lekker een theepotje geschilderd, even buiten gespeeld, friet gegeten en toen moest de puzzel nog in elkaar. Daar stonden instructies op, ze moesten een voor een naar buiten, het was ondertussen donker, de gekleurde lichtjes volgen, een magisch drankje drinken en een zakje uit de boom halen. Dan door de magic gate weer naar binnen komen en dan waren ze weer terug in Australië. Niemand durfde alleen, dus ze gingen twee aan twee. Al met al hadden ze een heel erg leuk feest en wij hebben er ook weer erg van genoten!

Afgelopen vrijdag heb ik met een aantal moeders koffie gedronken, moeders van Roos haar vriendinnen. Dat is erg nuttig, je hoort nog eens wat over alles wat zich op school afspeelt. Heel informatief en heel gezellig. Roos kwam ook naar het café en reed met mij mee terug naar huis. Kate heeft nog even een foto gemaakt van de meisjes in hun winteruniform. Schattig, nietwaar?! Ze vinden dit uniform mooier dan het zomeruniform.

Ga naar top