HOME

Maandverslag november

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

November, alweer de een na laatste maand van het jaar. Wat gaat het hard! Roos gaat al bijna naar de middelbare school, secondary school of highschool, zoals ze dat hier noemen. Ze gaat naar een government school, dat is een door de regering gesponsorde school. Een private school kan ook, maar dat kost je gauw 15.000 dollar per jaar. Veel mensen doen dat hier omdat ze denken dat hun kinderen dan beter onderwijs krijgen. Wij hebben goede verhalen gehoord over de school waar ze nu naar toe gaat, zijn ook wezen kijken daar en het lijkt allemaal wel oke. Het is wel een meisjesschool! Raar, vind ik het. Ze wil hier graag heen omdat haar beste vriendinnen er ook heen gaan en voor het laatste jaar leek dat ons een goede reden.

De maand begint met een lang weekend, 3 november dat is de dag van de paardenraces. Vorig jaar zijn we daar heen geweest maar nu heeft de firma geen tent geregeld, veel te duur dus daar hoeven we niet heen waar ik wel blij mee was. Alleen was het nu ook weer niet de bedoeling dat Kees gewoon aan het werk gaat omdat de big boss uit Frankrijk bedacht had dat hij wel even op bezoek kon gaan in Nieuw-Zeeland en dat Kees daar dan maar bij moest zijn. Namens mij heeft hij toch mijn gedachten daarover meegedeeld aan meneer Labbe.

De eerste vergadering voor Graduation Day wordt gehouden op 11 november. Dat is voor de laatste dag van groep 6. Het blijkt een hele leuke dag te worden met een lunch voor de kinderen, verzorgd door ouders, een formeel gedeelte 's avonds en dan een disco voor de kinderen. Er zijn vier groepen ouders nodig, een voor het eten, een voor de versiering, een voor de disco en een voor fundraising. Ik kies voor de versiering.

Op vrijdag mag ik met Ilse's klas mee op excursie naar een Olden Days museum. Ze hebben er in de klas over gewerkt en nu gaan ze in een oude school kijken. En streng dat de juffen daar zijn. De kinderen zijn allemaal gekleed in ouderwetse kleding en moeten naar school. In de banken zitten en als je wat fout hebt gedaan moet je op je stoel gaan staan. Ilse had op haar nagels gestift en moest als eerste op de stoel staan. Dat vond ze niet erg leuk. Als je linkshandig was, moest je een soort riem op je rug vasthouden met je linkerhand en dat dwong je dan om met je rechterhand te schrijven. Allerlei oude spelletjes legden ze nog uit en natuurlijk werd de dag begonnen met de pledge en het volkslied zingen. Allemaal netjes in de rij!

ze ziet er alleen al streng uit en dat was ze ook!
Eyes on the flag!
netjes zitten, niet praten en opletten!
De riem op je rug voor het uitbannen van het links schrijven.

De tassen die ze vroeger meenamen naar school.

 

Ga naar top

Maandag erna vierden we dan eindelijk Tui's 50ste verjaardag. Wat een oude vriendinnen krijg ik, hoe zou dat komen???? We zijn naar Mount Macedon gegaan, naar de property van Linda's ouders. Het was echt een property, met een park eromheen, een prachtige tuin. Ze hebben een full-time tuinman rondlopen daar en Linda's moeder is ook altijd, als ze de kans krijgt, in de tuin bezig. Het was een heerlijke dag, mooi weer, een echte dag voor Tui die erg van tuinen houdt. Ze heeft een leuk cadeau van ons gekregen voor in de tuin.

Ingepakt was het in ieder geval blinkender!
De jarige job in de rozen, waar veel bruidsparen hun foto's komen maken.
Tennisbaan aan huis!  

Ga naar top

Deze twee weken was het erg warm hier en toen we eindelijk bij het weekend van Lex zijn maffiafeest aankwamen, was dat afgelopen! Flut, flut, flut, ons feest viel niet helemaal in het water maar wel het avondgedeelte en dat was natuurlijk het spannendst en leukst. Ze hebben toch een heel leuk feest gehad met bezoek van de Godfather himself. Ze waren erg zenuwachtig voordat ze in Ilse's kamer een test voor dapper zijn moesten afleggen. Alleen al het feit dat ze alleen de kamer in moesten om iemand te ontmoeten die ze nog nooit gezien hadden en van wie ze niet wisten wat hij zou gaan doen, was vet eng. Ze overleefden het allemaal en werden zo allemaal lid van de maffiaclub.

Nadat ze een smokkelopdracht hadden gekregen waren ze blij dat ze weer weg mochten bij hem. Ze konden er wel om lachen toen ze met zijn allen naar binnen mochten.

Ga naar top

 

Daarna naar buiten om geweren te maken en pijlen om mee te schieten. Ze hebben zelf hun doel gemaakt om op te schieten en oefenen maar.

Even relaxen met chips en daarna naar het park om een vluchtcircuit te oefenen. Touw zwaaien, onder een zeil door tijgeren, zwieren en over een balk rennen. Daarna hebben ze nog in het park gespeeld. Toen begon het te regenen en zijn we naar huis gegaan om te eten. We hoopten dat de regen zo zou stoppen om het laatste spel nog te kunnen doen in het park. Ik had de reflectors al opgehangen.

Ga naar top

 

Het hield niet meer op met regenen dus hebben ze een film gekeken en liep het feest naar mijn idee met een sisser af. Jammer, maar helaas!

Ga naar top

Verder heb ik nog een aantal dagen gewerkt voor Learning by Doing. We hebben nog wat sleepovers gedaan met een echte barbeque en gitaarspel van Lex en Caitlyn. En nu op naar December, Sinterklaas en einde schooljaar.

 
 

Ga naar top