HOME

Maandverslag oktober

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze maanden. Er gebeurt niet altijd iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek.

Oktober

Een hele maand waarin de kinderen gewoon naar school zijn geweest, Lex jarig was en nog steeds geen feest heeft gevierd! We zijn bij Tanudja naar het voetballen wezen kijken! Nederland tegen de Socceroos! En aangezien Nederland derde is op de wereldranglijst waren wij er zeker van dat ze zouden winnen. Mooi niet dus. Ik weet nu weer waarom ik nooit naar voetbal kijk! Wat is het saai! Heb ik altijd al gevonden maar het werd weer eens bewezen. 0 - 0, bllllllll, boring. En zij natuurlijk trots op hun nationale team! We stonden mooi voor paal.

11 jaar ben ik! bloemen uit de tuin van Tui, mooi!

 

11 oktober ben ik heerlijk naar Warragul geweest met de fietsvriendinnen. Met zijn tienen naar de boerderij van een van de dames. En goed eten natuurlijk! Dat is hier een cultuur op zich. En ze praten er ook veel over, willen recepten hebben (niet van mij, natuurlijk!) en hebben veel keus in allerlei eten, Grieks, Italiaans, Thai, Japans en noem het maar op. Iedereen had wat meegebracht, ik mocht een salade meenemen, niet al te moeilijk! We hebben na de lunch heerlijk gefietst. Mooi weer, dus niets te klagen. En voorbereid op aanvallen van magpies, vogels die erg agressief worden in de lente omdat ze hun jongen willen beschermen. Vandaar dat we allemaal stokjes in onze helmen hebben gestoken en er ogen opgeplakt hebben. Je ziet veel mensen met rare dingen op hun helm rijden, die vogels zijn ook vet eng, grote wit met zwarte vogels. Ik heb er al eens een achter me aangehad en ze duiken steeds weer op je af. Scary!!! 's Avonds een heerlijk diner, het ontbijt was prima verzorgd, met vers fruitsap, even shoppen, daarna een heerlijke soep gegeten en toen moesten we alweer naar huis. Eten, fietsen, eten, slapen, eten, weg, eten, weg! Geen wonder dat Australiërs de dikste mensen op deze planeet zijn!

Oprijlaan naar de boerderij. Het lijkt niet echt op een boerderij.
Aan de lunch.
Ja, het is heerlijk. We maken ons klaar om te gaan. Omgekleed en wel.
Let op de stokjes!
Onderweg erg mooi uitzicht. Alweer terug bij de boerderij, koeien kijken.
 

 

Ga naar top

Het weekend daarna hadden we een fundraising op school. Ze spelen dan met ouders van school Trivial pursuit en proberen op allerlei mogelijke manieren geld los te krijgen van de bezoekers. Je moet al betalen om mee te doen. En dan hebben ze ook nog een silent auction, daarin kun je bieden op allerlei produkten die ze van bedrijven hebben gekregen. Ze doen ook een spel met vragen, als je de vraag fout hebt moet je gaan zitten maar als je dan betaalt mag je nog een ronde meedoen. Dat loopt op tot 10 dollar of 20 dollar als je wilt blijven staan. Dan win je wel een leuke prijs als je de laatste bent die overblijft. Een vakantie in een strandhuis, ook weer aangeboden door een familie die op deze school zit. Al het geld dat opgehaald wordt, komt ten goede aan de school. Er was 11.000 dollar opgehaald! Een hoop geld, dat besteed wordt aan electronische schoolborden.

Ga naar top

In de laatste week van oktober is Lex op kamp geweest. Hij heeft het heel erg leuk gehad. En gelukkig hadden ze erg mooi weer! Het regende alleen op de terugweg! Hij is nu erg moe maar komt er wel weer overheen. Vanmorgen is hij eindelijk naar de kapper geweest! Het is weer een knap mannetje. Roos heeft maandag 26 oktober deelgenomen aan hardloopwedstrijden op State niveau. Eerst hebben ze met hun estafette team, 4 x 100 meter, op schoolniveau gewonnen, daarna hebben ze de regionale wedstrijden gewonnen en dan is het hoogste niveau de State. Daar zijn ze tweede geworden. Ze zei zelf, we zijn de tweede beste van heel Victoria! Heel knap! En dat zonder te trainen! De andere drie zijn wel bij athletics maar Roos heeft al veel te veel te doen.

Rennen, Roos, en goed doorgeven! Medaille voor de eerste prijs op schoolniveau.
Heel blij!
Het Olympic Park Stadion, vlakbij het MCG Roos moest starten!
Op de tweede plaats geeindigd, kei knap!!!  

 

Ga naar top

Ik heb verder nog een aantal dagen gewerkt voor Woodwork, lekker met de bus op stap, en heb mijn eerste les gegeven aan intermediate studenten en advanced ones. Dat was een uitdaging maar ook weer erg leuk. Je kunt toch wat meer met ze doen en echt praten met ze. Dat is heel anders dan met de beginners. Nu het geheel nog gaan afronden maar dat zal nog wel even duren.

Roos heeft met nog een aantal vriendinnen Halloween gevierd. Dat is overgewaaid uit de VS maar ook niet echt. Er waren veel mensen die niet eens wisten waarom ze aan de deur waren en wat ze kwamen doen. Ze hebben wel een hele leuke avond gehad, met pizza als afsluiting.

Dat was het weer voor deze maand! Nog een andere mooie bloem in onze tuin!

 

Ga naar top