HOME

 

Weekverslagen

 

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze weken. Er gebeurt niet iedere week iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek (weekboek).

Week 34.

Roos is weer naar school deze week, alhoewel ze wel een kuur heeft gekregen van de dokter voor sunisitus (of zoiets), voorhoofdsholte ontsteking. Ze bleef maar klagen over hoofdpijn en het duurde al een week dus toch maar naar de dokter. Goed dat we dat gedaan hebben. Het knapte gelijk op. We zouden eigenlijk naar een optreden gaan maar ipv Roos is Ilse meegegaan. Het werd erg laat maar ze heeft genoten. Maandag weer lekker naar school met zijn allen en Roos in het goede uniform. Ze wist namelijk dat ze een certificaat zou gaan krijgen en ze vindt haar uniform niet echt mooi dus ze draagt vaak een zwarte legging terwijl het een blauwe trackpants moet zijn en een zwarte trui (en dit moet ook blauw zijn). Er stond op: For the effort she puts in everything she does! Keigoed.

Na twee weken Franse les te hebben gemist ben ik er weer heen gegaan met de mededeling dat ik misschien wel vaker niet zou kunnen komen i.v.m. werk. Leuke mededeling. Wel jammer want mijn Frans werd steeds beter. Het blijft echter heel moeilijk. Donderdag lekker wezen winkelen met Tui in Glenferrie Road en deze keer was het een shocking experience voor Kees. Er werd aan hem gevraagd of hij al over de wallet squeeze heen was. Ik was erg goed geslaagd.

Vrijdag heerlijk gaan zwemmen in het buitenbad, de lucht was blauw, het water heerlijk dus wat een leven!! 's Middags werd het voor de kinderen wat minder aangenaam, ze moesten naar de tandarts, Ilse met verdoving en vullen, niet leuk en Lex en Roos moesten allebei een schoonmaakbeurt. 's Avonds ging mama alleen op feest, weer een feestje van school, deze keer van grade 1. Alle ouders van grade 1 waren uitgenodigd. Dat doen ze hier best heel veel en dat maakt het gewoon leuk om deel te zijn van deze school.

Zaterdag lekker weg geweest naar de Dandenong Ranges. Dat is een bergachtig bos hier niet echt ver vandaan.We waren er al een keer geweest, naar Puffing Billy, een oude trein. Deze keer zijn we lekker wezen wandelen, prachtige parkieten gezien en de cookaburra's gezien en gehoord. Wat een varens staan er in zo'n bos, gigantisch groot zijn ze! Via een andere weg naar huis gereden en toen kwamen we terecht bij Miss Marple's Tearoom. Fantastisch, een Engels geheel, met mooie pastelkleurige kleedjes, bruine schemerlampjes tegen de muur en heel veel theepotten door de hele zaak. Echt erg leuk en heel gezellig om daar te zitten en last but not least.... lekker! Scones met jam en cream, waarom zouden die Aussies toch zo dik zijn???? Zondag zijn we naar de Victorian market geweest die ons aan Den Haag deed denken met alle nationaliteiten die je daar rond ziet lopen en de tramgeluiden. Lex mist zijn ome Jaap. Gelukkig komen we bijna naar Nederland en komt hij hier in november.

Geen foto's deze keer, jammer genoeg want de parkieten waren echt prachtig. Volgende keer niet vergeten de camera mee te nemen!

Ga naar top

Week 33.

En ja hoor, deze koe heeft een haas gevangen!! De directeur van de firma Woodwork hing maandag gelijk aan de telefoon. Jippie!! Dinsdag een workshop bijgewoond met een zonne-energie bouwsel. Erg ingewikkeld maar wel te leren. Vrijdag naar de firma gegaan om verdere afspraken te maken. Ik wil graag een of twee dagen in de week wat bijverdienen (slecht betaald werk) en hij zag dat wel zitten. Volgende week dus mijn skills opvijzelen en dan hoop ik aan de slag te kunnen. Donderslag bij heldere hemel, een geschenkje. En ik moet dan met het busje (zie foto) op pad naar verschillende scholen in Melbourne. Een goede manier om heel veel scholen te zien en nieuwe onderwijsmensen tegen te komen, van daaruit zien we dan weer verder! Goed en leuk nieuws, dus.

het busje komt zo... de voorgevel van de nieuwe werkgever

 

Roos is de hele week ziek geweest, het werd ook niet beter dus zaterdag zijn we maar eens naar de dokter gegaan. Heeft ze holte ontstekingen, dus ze heeft nu een kuur gekregen. Het gaat vandaag meteen een stuk beter. Morgen lekker weer naar school, kan mama lekker fietsen. Ilse is vanaf woensdag thuis geweest, ook een beetje ziek. Ze is nog steeds erg verkouden nu, maar het gaat wel aardig.

De cursus was erg leerzaam en is weer afgelopen. Nu nog afwachten wat voor cijfer ik heb gehaald op mijn huiswerk dat ik naar Kay stuur, een corrector in Amerika. Ik hoop dat het verbeterd is! Spannend. Ook weer een aantal mensen gesproken in de trein. Dat is echt gezellig, mensen zijn hier niet bang om een praatje aan te knopen. En er zijn natuurlijk veel mensen tijdelijk hier. Ik kwam een Duits meisje tegen die als au pair heeft gewerkt en hier 7 maanden is geweest. Ze had al meer gezien dan wij, dus daar moeten we nog wat aan doen.

In het weekend was het best lekker weer dus we zijn heerlijk wezen wandelen in het Yarra Bend Park. Een leuke ronde gemaakt met als afsluiting natuurlijk een lekker kopje koffie. Daarna op een braderie nog een mooie ketting gekocht. Er is ook nog een Nederlandse meneer bij ons wezen eten, die komt voor Kees werken in Taree. Dat was gezellig, zijn manier van praten deed de kinderen aan opa denken.

Ga naar top

Week 32.

Na een leuke, gezellige verjaardag met slecht weer (!) en in de winter (!) zit ik hier nu als 46 jarige de pagina bij te werken. Het voelt niet anders dan gisteren maar het klinkt wel anders. Ik ben erg verwend met cadeautjes, telefoontjes, webcamgesprekken, een heel vroeg lied vanuit Nederland, mailpost en gewone post. Geweldig, dat maakt het allemaal toch speciaal. Lex heeft ook nog een verjaardagsliedje gespeeld op zijn gitaar, de kinderen hadden de tafel gedekt en Roos had een broodtaartje gemaakt met een kaarsje erop. Zie foto's. We zouden een hele dag weg vandaag maar dat houden we maar te goed, het weer was te slecht, regen, regen, regen. Klinkt bekend voor jullie maar niet voor ons. Jammer dat dat nu net vandaag zo was. We zijn lekker naar de bioscoop geweest en hebben "College Road Trip" gezien. Erg leuke film.

een broodtaartje met kaarsje, heerlijk! Wat een mooie strik Deze mooie broodrooster komt eruit!  

de bioscoop is onderdeel van een winkelcentrum

De cursus voor het Engels is in volle gang, Kees is de hele week op tijd naar huis gekomen om de kinderen op te vangen en om te koken. Het is pittig maar ook weer leuk om wat anders te doen te hebben. Een uitdaging heb je toch zo nu en dan nodig. Woensdag was ik ziek, domme planning, net op de eerste dag van het schrijfonderdeel!! Slechter kan niet. Vrijdag ben ik naar de Educationshow geweest, een beurs voor het onderwijs. Dat was nuttig, ik heb even aan mijn netwerk gewerkt, een hoop mensen gesproken en overal mijn gegevens ingevuld om aan werk te komen. Toch blijft het eerste wat je moet doen, is zorgen voor je registratie. Je weet echter nooit hoe een koe een haas vangt. Er stond nl ook een standje met een houtbewerkingsfirma. De man die daar bij stond had dringend personeel nodig. Ik heb heel enthousiast gereageerd, net een baantje voor mij!! Of het wat wordt moeten we afwachten.

De gesprekken met de leerkrachten op school verliepen prima. Ilse heeft het niveau van lezen bereikt wat ze aan het eind van het jaar moet hebben. Juf was erg onder de indruk van haar prestaties. 'An amazing job!' Roos was een 'delight' in de klas en Lex is een 'wonderful kid' met veel vriendjes. Hun Engels is ook echt heel goed, verzekerden de juffen me. Ilse heeft ondertussen haar eerste spreekbeurt gehouden over de Olympische Spelen, over de mascottes ervan. Fantastisch!

Ga naar top

Week 31.

De week begint met een fietstocht. We waren maar met zijn drieën deze keer en hebben niet zo ver gefietst. Naar de dichtstbijzijnde koffieshop die we na een redelijke afstand konden bedenken. Even gezellig koffie drinken en toen weer terug. Erg hard gingen we niet, bleek dat Linda last had van de muffin die ze gegeten had. Fietsen doen zij niet voor de lijn! 's Middags ben ik even naar Roos haar Arts PIE wezen kijken. Na school met Ilse naar ballet en met Lex naar de basketbal. Ik moest de score bijhouden en ik ben begonnen met hun team 20 punten te geven om mee te starten. Ik had Lex al beloofd dat ik vals zou tellen en nu was het nog geoorloofd ook. Ze verliezen alles met zulke dikke cijfers dat ze ook niet genoeg hadden aan de 20 punten. Het werd 58 - 37, of zoiets. Het scoren bij basketbal is nog best ingewikkeld. Je moet ook alle persoonlijke fouten bijhouden, wie de goals maakt, punten opschrijven en op het electronische bord laten verschijnen. Best heel druk!

Woensdagavond lekker naar de film, Mamma Mia. Het zingen is geen aanrader maar het is een vrolijke film met een hoop leuke muziek (als je ervan houdt!) Wij hebben erg gelachen en de hele zaal lag dubbel als Pierce Brosnan ging zingen. Toch leuk dat ze het niet door iemand anders hebben laten inzingen. Daarna zijn we met zijn drietjes wat gaan drinken, heel gezellig zitten kletsen met twee Nieuw-Zeelandse dames, Tui en Jackie. Zij vonden het ook moeilijk om hun land te moeten missen en ze hadden het idee dat ze niet meer weten waar ze nu thuishoren. Na alle verhuizingen (Tui heeft in Engeland, Rusland en Australië gewoond) weet je niet meer waar je wil wonen. Hun kinderen hebben zich gesettled hier in Melbourne dus die willen niet meer weg maar zij houden heimwee naar hun vaderland. Toch blijven ze enthousiast over een ervaring als de onze, die natuurlijk ook zo als die van hun kan eindigen. Voorlopig willen wij echter allemaal weer terug naar Nederland na 3 jaar!

Op vrijdag dacht ik even een foto te maken bij Kees op het werk, toestel meegenomen, maar helaas, de batterij was leeg. Bij onze volgende lunchafspraak zal ik zorgen dat het toestel opgeladen is. Zaterdag hebben we lekker geshopt met zijn allen en zondag moest Lex optreden. Zie de foto. Het was erg leuk, een heel gevarieerd programma en veel mensen die kwamen kijken. Zenuwachtig! Het ging heel goed. Er is een filmpje van gemaakt. Hopelijk komt dat nog een keer op de site.

a boy with a remarkable sense of humor, although English is not his first language..

Ga naar top

 

 

Week 30.

Na een shocking shopping experience gisteren neem ik even de tijd om het weekverslag te maken. Wat een ramp om hier kleren te moeten zoeken. Ik ben met Lisette naar Chapel Street gegaan om te winkelen. Er zijn veel kledingzaken daar dus de kans van slagen was best groot. Echt deprimerend is het! Ik heb drie dingen gepast, maar ze waren zo saai, niet te geloven. Het meeste komt waarschijnlijk overwaaien uit Engeland waar de mensen erg degelijke kleren dragen. Soms kwamen we in een alternatievere winkel terecht en dan was het niet te betalen en ook niet mooi. Ik heb me voorgenomen om in Nederland te gaan kijken als we er zijn in september. Dan moet het toch lukken. Corine zei dat de mode erg kleurrijk is voor de zomer. Hier zie je alleen maar zwart en grijs, heel af en toe hing er wat rose of oranjes tussen en dan hield het op. Het thema was strikjes en bloemetjes of zo. De dag zelf was erg gezellig, lekker kletsen in het Nederlands, niet nadenken hoe je iets moet uitleggen, gewoon ratelen. Dat gaat ons goed af.

Papa heeft zich prima vermaakt met de kinderen dus allemaal een leuke dag gehad. En tot besluit ging Roos koken! Erg lekker. Ze had een voorgerecht gezien bij de buren, taco chips met gesmolten kaas en een dip erbij van avocado. Heel lekker. Daarna pasta met zalm. Helaas geen speciaal toetje. Maar erg lekker.

Donderdag was het weer heerlijk, 15 graden met volop zon, evenals vrijdag. 's Middags ben ik op de fiets gestapt en ben naar de fitness/zwemclub gegaan. Onderweg heb ik wat foto's genomen van winterkleuren hier. Het is gewoon allemaal nog aan het bloeien. De lente zal niet zoveel verschil maken met nu. De fitnessclub staat ook op de foto en is heel wat groter dan ik gewend was in Leeuwarden, alleen al de parkeerplaats! Er is een buiten- en een binnenbad, er zijn verschillende zalen om een les te volgen en er zit een hal aan vast om in te basketballen of te badmintonnen. Je kunt je kinderen ook meenemen want er is een kinderopvang aanwezig. Drop je kind en ga lekker sporten. Het is echt voor alle leeftijden hier. En natuurlijk is er een cafe bij waar je koffie kunt drinken en een snack kunt halen.

dit is echt heerlijk... neem gerust je kinderen mee.
vooral niet gaan fietsen! sneu, hoor, een fiets slechts.

 

De kinderen maken het goed op school, dinsdag hebben we ouderavond en spreken we de juffen. We maken ons geen zorgen, het gaat erg goed. Ilse is op het moment bezig om een presentatie voor te bereiden over de Olympische Spelen. Nu is ze niet zo geinteresseerd in sporten dus heeft ze ervoor gekozen om het over de Olympische knuffels te doen. Ze heeft, samen met Lex, een poster gemaakt en moet haar verhaal nog oefenen. Ze mochten ook wel een power point presentatie maken!!! In groep 1. Ik vond het wat veel gevraagd.

Onze tuin wordt ook wat aangepast aan de Australische life style. We hebben een netball paal gekocht en een basketbal bord opgehangen. Lex heeft het zelf geschilderd en oefent als de beste, met papa.

 

leuk werkje.. oefenen!!!

Ga naar top

Week 29.

dit heb ik gemaakt tijdens het project 'toys'

Dit is de tweede week na onze heerlijke skivakantie, de kinderen moeten maandag weer naar school nadat we zondag naar een klein feestje zijn geweest bij een collega van Kees. Het was heel gezellig, de kinderen vonden het ook leuk. Het was op de 14e verdieping van een flat met uitzicht over de stad. Niet dat dat zo mooi is, maar goed.

Voor mij begint het minder goed want ik kan niet mee gaan fietsen, Roos gaat 's middags naar de ARTS pie (kunstzinnige vorming) en ik ga haar daar naar toe brengen. Ze is uitgekozen uit groep 5 en 6, als 1 van de zes. Heel erg leuk voor haar. Haar vriendin Kate gaat ook mee. Het is prachtig weer dus ik besluit om de ochtend goed te gebruiken en fiets naar de bieb. Ik moet nl mijn studie beter gaan aanpakken en haal de nodige boeken daarvoor. Op en af de heuvels, pff, het fietsen blijft zwaar hier. De auto's zijn ook niet gewend aan fietsers, dus het is best gevaarlijk soms. Heerlijk dat het midden in de winter 18 graden kan worden, met zon!!! Roos weggebracht, ik ben daar in de buurt gebleven want het is niet de moeite om terug te rijden. Lekker even rondkijken en de tijd vliegt om. Na school moet Ilse naar de balletles gebracht en Lex gaat voor de eerste keer kijken bij het basketbal. Hij wist niet dat hij er echt heen moest, dus je had hem moeten horen. Wat kan die vent mopperen (net zijn moeder). En dan komt hij thuis en heeft het heel goed naar zijn zin gehad! De training op dinsdag (ook op school) vond hij awesome dus dat komt wel goed ook al verliest dit team alle wedstrijden. Ze moeten tegen jongens uit grade 6 dus dat valt niet mee. Woensdag ga ik helpen bij de prepjes (vergelijkbaar met groep 2) en grade 2 (groep 4). Dat is erg leuk om te doen. Erg genoeg moet ik om 11 uur bij de tandarts zijn en ja hoor, raak. Nooit wat en nu moet ik twee vullingen, een laten vervangen en een nieuwe. Gelukkig zonder verdoving en het is goed te doen. Allemaal in het Engels, weer vaktaal dus het blijft soms lastig. (A mole is een kies, weer wat geleerd) Donderdag is het koffie drinken, altijd gezellig en 's middags ga ik aan de studie. Toch wel weer heerlijk om wat te leren, als het nu maar helpt en wil lukken.

Vrijdagochtend ga ik helpen bij de knutselochtend. Daar worden allerlei dingen gemaakt voor het grote fete (Frans woord maar blijkbaar ook Engels voor braderie en feest of zo). Dit fete wordt gehouden in november en is bedoeld om geld te verzamelen voor de school. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, verkoop van kerstknutsels (gemaakt door de ouders), een computer game lokaal, tweedehands kleren, sportkleren, een silent auction (een veiling waar je op spullen kan bieden via papier, levert giga veel geld op want iedereen biedt de spullen gratis aan. Daar gaan ouders van de organisatie achteraan, naar winkels e.d. om spullen te vragen) dus een grote gebeurtenis. Het leverde in andere jaren 20.000 dollar op dus het is de moeite en als je niet genoeg middelen hebt, moet je er wat voor doen. Er is een hoop bereidheid vanuit de ouders om mee te helpen en om het te organiseren.

 

Ga naar top