HOME

Weekverslagen 2

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze weken. Er gebeurt niet iedere week iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek (weekboek).

Week 43.

Ja, de week van Lex zijn feestje. Dat moet er even in. Het was een heel gezellig feest. Vetgaaf!!! Indiana Jones was het thema deze keer en daarvoor hadden we gekozen voor een avontuurlijke locatie, de Dandenongs, een natuurgebied met veel bossen en bergen, hoge bomen en veel enge dieren. De zeven jongens kwamen om half 2 hierheen en met een extra auto, geleend van de buren, zijn we snel vertrokken. Met een volle achterbak op naar het feest. Eerst cadeautjes, Lex gaf iedereen een hoed a la Indi en hij kreeg een cadeau. Daarna taart, helaas zonder kaarsjes want het waaide te hard.

mooie hoeden veel hoeden!  

 

Kees kwam na een poosje bezweet en wel terug, hij had gevochten met gorilla's, vertelde hij. Een groep vertrok, de andere begon met pijl en boog schieten. Dat viel niet mee maar was wel een echte oefening voor alle Jonesmannen. Het volgende was ontsnappen aan de boulders (grote rotsblokken) die je achterna komen op het pad. Dit vonden ze echt vet cool en spannend want het pad lag ook nog eens vol met stenen. Gelukkig niemand gewond geraakt.

daar komt hij, Roos, rennen!!!! en nog maar een keer... een heel werk om ze weer naar boven te brengen. laatste keer met zijn allen, waaaaaaaa.....

 

Daarna moesten ze de stenen weer bij elkaar zien te brengen en daarbij over een rivier zien te komen via een touw met een katrol. Ze hielpen elkaar erg goed hiermee dus dat was een succes. Even bijkomen met een zakje chips en dan met de zweep oefenen. De boulders kwamen op de terugweg nog een keer aan de beurt want ze wilden het ook nog een keer met zijn allen doen. Geweldig. Wat een energie.

Yeah, there I go! wij beschieten de vijand. The whip was pretty easy.

 

Bij elk spel kregen ze een puzzelstuk en de puzzel moest gemaakt worden door de hele groep. Daarop stond de plaats van de schat. Dat was niet al te moeilijk, en daarna konden ze even afkoelen door elkaar nat te spuiten met de waterpistolen uit de schatkist. Ondertussen zorgden wij voor het eten, de barbeques in de parken zijn voor iedereen toegankelijk en deze waren nog gratis te gebruiken ook. Heerlijk gegeten en om 7 uur waren we allemaal weer veilig thuis. Het was een groot succes en iedereen heeft ervan genoten, inclusief wijzelf!!!

Prachtig, zo'n gratis bbq! Lekker eten, ook al zijn we vet vies!

Het enige beest dat ik gezien heb, was een kangoeroe!!!! Yeeeeh, eindelijk. Dat was een leuke afsluiter. Jammer genoeg kon ik vanuit de auto geen foto maken.

Ga naar top

Week 41 en 42.

Het wordt steeds moeilijker om dit vol te houden. Het wordt veel te druk! Maar ja, toch tijd voor maken want het is een leuk dagboek. Nadat we terug zijn uit Nederland, waar we een heerlijke tijd hebben gehad, gaan we hier weer vrolijk verder. Het is een groot verschil, terugkomen of voor de eerste keer in een vreemd land aankomen. Nu konden we beginnen met feestjes, Lex mocht zondag gelijk naar een golffeestje, 9 holes heeft hij gedaan, en nog wakker gebleven ook. Hij was zo vroeg wakker en heeft heeeeeel lang op zijn cadeautjes moeten wachten. Gelukkig niet tot zijn echte verjaardag, we hebben het een dag vervroegd. Hij was erg blij, zoals jullie vast gezien hebben op de Nederland pagina. We kwamen wel te laat op het feest, want de Aussies hadden bedacht dat ze de klok alvast gingen verzetten. Het stond ook in de krant, maar ja, die hadden wij natuurlijk nog niet gezien.

Ik kon de hele week rustig aan doen, maar de kinderen zijn gewoon weer begonnen met al hun activiteiten, hoe moe ze ook waren. Het viel ons mee, het ritme was toch niet helemaal weg. Ilse heeft er een nieuwe sport bij, tennis! Dinsdag meteen voor de eerste keer erheen en ze vond het helemaal geweldig. De hele week bleef ze vragen wanneer ze weer mocht. Ook bij Lex een verandering, nl. een andere gitaarleraar. We hebben hem aangemeld op school, bij een les met een vriendje van hem. Veel goedkoper en hopelijk ook gezelliger om met anderen te kunnen spelen. Daar is hij vrijdag mee begonnen. Roos moest weer vol aan de bak want haar piano-examen komt er aan. Level 1, zaterdag 25 oktober. Als afsluiting van de week ben ik met de fietsdames naar een opera voorstelling geweest!! Nou, ja, wie had dat gedacht! Ik niet, en het was de meest vreemde voorstelling die ik ooit gezien heb. Echt niet om aan te zien, te horen en te blijven kijken. Dus ik ben na 4 scenes (nog veel te veel) met Jenny opgestapt. Heel raar, vreemd, bizar en noem het maar op. De krant vond dat ook maar noemde het ook splendid. Niet aan mij besteed.

In de weekenden zijn we druk bezig om Lex zijn feestje te organiseren. Dit keer moet het een Indiana Jones party worden. We gaan het houden in de Dandenongs, een bergachtig gebied met veel bos. Het leuke is dat er een barbeque plaats is, tafels om aan te eten en zelfs toiletten. Dus helemaal geschikt voor ons plan. Hopelijk is het mooi weer. Volgende keer zijn er vast foto's te bewonderen.

Deze afgelopen week heb ik drie dagen gewerkt, met erg veel plezier. De school was heel dichtbij, dus goed te combineren met het halen en brengen van de kids, met hulp van Kees. Er was een full-time handvaardigheidsjuf om me te helpen en de nodige ouders, dus piece of cake. En heel gezellig. Ze gaf me na afloop zelfs het adres van hun vakantiehuisje in Apollo Bay en haar telefoonnummer, zodat we op bezoek kunnen komen. Heel leuk!

Voor Roos komt de kampweek eraan. Ze gaat vijf dagen (!!!!) naar Forest Lodge, vlakbij Wilson's Promontory, een natuurgebied. Ik ben naar de informatieavond geweest en het lijkt me geweldig, wat ze allemaal gaat doen! Hutten bouwen, bungy swingen, strandwandeling maken, dieren van Australië bekijken en aaien in een dierentuin, naar een elektriciteitscentrale en nog veel meer. Ze heeft er erg veel zin in. Na deze week gaat ze ook nog even bij Kate logeren. Ze zullen goed slapen daar. Dus we zien haar de hele week niet, wat zal het stil zijn.

Dit weekend dachten we het rustig aan te kunnen doen maar dat pakte anders uit. Roos haar vriendin kwam onverwacht logeren, we werden uitgenodigd om te komen barbequeen en zondag zijn we richting Zoo gegaan maar snel weer terug gegaan omdat het er te druk was. Daarna zijn we gaan zwemmen, iets wat de dames eigenlijk meteen al hadden willen doen. Ze hebben in de tuin geslapen, in de tent! Wauw, heel dapper! Het was prachtig weer om te kamperen. Jammer genoeg heb ik er geen foto van gemaakt.

Ga naar top

Week 36 en 37.

Ja, toch verstek laten gaan vorige week. Kan gebeuren. Dus een update van twee weken. Slecht nieuws, een 6,5 voor schrijven en dat is geen 7. Heel jammer, nu ben ik nog blijer met mijn baantje bij Woodwork. Kees heeft me wel aangeraden om toch naar het VIT te gaan om eens te praten en mijn papieren te laten zien, 6,5 is maar een beetje minder dan een 7 en de rest van de papieren zijn in orde dus je weet maar nooit. Dat ga ik dus toch maar doen na de vakantie. Ik heb ondertussen al een hoop data opgekregen van mijn baas dus vervelen zal ik me niet.

Vorige week zondag was het hier vaderdag. De kinderen konden op school weer cadeautjes kopen, een gedeelte van het geld is dan weer opbrengst voor de school. We hebben een heerlijke dag gehad, lekker naar het strand geweest in St. Kilda. Footy gespeeld, het is een ruw spel maar dat vinden de Australiërs alleen maar leuk. Het weer was prima die ochtend, 's middags regende het maar toen waren wij alweer thuis, huiswerk aan het maken voor Nederlands. Het is maar goed dat ze dat doen want je merkt toch wel dat het moeilijk is, soms. Vooral Ilse gaat steeds meer Engels praten en zij heeft het grootste risico om het Nederlands te vergeten. Goed dat we even twee weken in Nederland zijn, kan ze het weer oppikken. Ik moet steeds vaker zeggen dat ze thuis Nederlands moeten praten.

Mijn eerste echte werkdag was donderdag 4 september. Op een school hier vlakbij. Het ging allemaal prima, speedbootjes gemaakt met drie klassen, allemaal tevreden kinderen. Een jongetje had echter niet helemaal begrepen dat hij zijn plankje moest omdraaien om de andere kant te kunnen zagen dus die zat onder zijn werkbank te proberen om een driehoekje af te zagen, ik heb zo moeten lachen!! Morgen en overmorgen hetzelfde project op een andere school, een half uur rijden hier vandaan. En met de bus duurt het waarschijnlijk nog wel iets langer.

Afgelopen weekend hebben we twee logees gehad, een vriendinnetje van Ilse en een van Roos. Dat was een zwaar weekend voor Lex. We zijn lekker wezen zwemmen, ook in het buitenbad, want het weer was fantastisch dit weekend. 23 graden! Heerlijk, het lijkt erop dat de lente is begonnen. Vandaag is het echter heel winderig en slecht, het regent zo nu en dan.

Verder zijn we erg bezig met het feit dat we naar Nederland gaan donderdag. We kunnen niet meer wachten. En het zal zo snel weer voorbij zijn. Heerlijk om iedereen weer even te zien. Tot gauw!!

Ga naar top

 

Week 35.

De week van het examen!!!!! En hard werken voor de baas die niets betaalt voor de training. En het feest op school.

Zaterdag examendag. De avond ervoor uit wezen eten met Kees zijn werk, dat was heel gezellig maar van de zenuwen kun je natuurlijk niet slapen en droom je gigantisch. Een soort nachtmerrie, ik probeerde van alles op papier te zetten maar ik kon het alleen maar in het Nederlands, allerlei kinderen waren me aan het storen en op het laatst lachten alle andere kandidaten me uit, zij waren allang klaar en ik had nog niets gedaan. Aaaaarggh! Gelukkig pakte het anders uit op de bewuste ochtend. Nu maar afwachten of het een 6, 6,5 of een 7 wordt. Ik heb geen idee, het onderwerp van de tweede opdracht was wel leuk. Er zijn voordelen aan alleen studeren en aan in een groep studeren. Wat zijn die voordelen en welke methode vind jij het beste? In ieder geval niet iets waar je niets van weet.

's Avonds heerlijk op feest op school. De foto laat zien dat we allebei naar een andere gelegenheid gingen, Roos zei papa gaat naar een begrafenis en mama naar een feest. We hebben allebei, ondanks de outfit, een hele gezellige avond gehad. En heerlijk gedanst op de Spaanse muziek (mama dan).

Oleeeeeee!!!!

Zondag zijn we met zijn allen naar de Mornington Peninsula gereden, buiten Melbourne is dit. Het is een soort schiereiland met prachtige natuur en de oceaan. Het weer was niet zo geweldig, heel wisselvalllig. Zie de foto op de homepagina. We zagen de regen aankomen, we moesten snel in de auto gaan zitten anders waren we kliedernat geworden. Prachtig gezicht, alleen jammer dat er regen uitviel. Toch hadden we daarna weer wel mooi weer aan het strand, zoals je hieronder kunt zien.

wat een heerlijk stel op de koningsstoel. leuke strandhuisjes achter het jongetje

 

Mijn werkervaring deze week begon op dinsdag met kijken naar een les, gegeven door Jonathan de baas. Erg leuk om te zien. Donderdag moest ik terugkomen en dan zou hij de eerste les doen en ik de volgende. De eerste les waren er 15 kinderen van 5 en 6 jaar, de tweede ronde 25. Het was heerlijk om met ze aan de slag te kunnen! Ik vond het echt zo leuk. Hij hoefde dus zelf absoluut niets te doen en heeft me heerlijk mijn gang laten gaan. De betaling is alleen toch wel schokkend, 27 dollar per uur min belasting dus ik houd 21 dollar over. Dat is 14 euro per uur! Ik vind het maar weinig. Hij was en is echter niet bereid ook maar een cent meer te betalen en al deze training was mijn eigen tijd. Stingy (gierig) noemen ze dat. A.s. donderdag ga ik echt beginnen op een school hier in de buurt. Eerst de bus ophalen!!! Gaaf en dan aan de slag. Echt leuk! Geld maakt niet gelukkig, dat zie je maar weer.

Lex kreeg nog een certificaat deze maandag en hij werd geprezen voor zijn keurige handschrift en zijn "terrific public speaking skills." Hij was er erg blij mee. Roos is weer helemaal beter en blij naar school en met Ilse gaat het prima. Kees is zo ongeveer de hele week weg geweest voor zijn werk en daar waren wij niet blij mee.

Ga naar top