HOME

Weekverslagen 3

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze weken. Er gebeurt niet iedere week iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek (weekboek).

Week 50

Sinterklaas komt!!!! 's Middags eerst lekker bbqen in de Dandenongs, het was niet echt lekker warm weer maar dan gaan we gewoon over tot actie. Boomtikkertje met zijn allen, dat was erg gezellig, en daarna voetballen, als echte Nederlanders. Australiërs gebruiken een andere vorm bal, een footy, een soort rugbyvorm. Rond half 6 rijden we naar het huis van Frans en Lisette en onderweg zingen we luidkeels Sinterklaasliedjes, die bij Ilse al wat weggezonken zijn. We hebben er dan verder ook geen aandacht aan besteed, met schoen zetten of zo. Dat zou wel heel raar zijn geweest. En jawel hoor, de cadeaux zijn gearriveerd, in de hal nog wel! Fantastisch. We hebben ze buiten uitgepakt, zittend in de zon. Heel raar! Maar wel leuk! En veel te veel natuurlijk.

mannen doen de barbeque hier. buiten uitpakken, nog nooit meegemaakt.

 

Op maandag hebben de kinderen lekker een vrije dag dus kunnen ze heerlijk met de cadeaux spelen. We gaan 's middags ook nog even shoppen want we hebben toch nog het een en ander nodig voor de vakantie en voor de leerkrachten. Afscheidscadeautjes horen erbij hier. Lex en Ilse hebben allebei een blad gemaakt voor hun juf in samenwerking met de klasseouders en Roos heeft zelf wat gemaakt en gekocht.

Dinsdag en woensdag ga ik met de QAW naar een school in Mooroolbark, ik doe er dik een uur over om er te komen. Het is bijna 40 km. Met veel stoplichten en een trage bus, natuurlijk. We maken een speedbootje met een 'echt' motortje, weer met een elastiekje. Erg leuk. De kinderen die dinsdag bij mij waren, kwamen me vertellen dat ze echt bleven drijven en nog werkten ook. Ik had ze gevraagd om het uit te proberen en het me te komen vertellen. Geinig dat ze dat ook deden. Het waren twee leuke dagen en o, ja, een traktatie van een juf die jarig was ziet er zo uit. (zie foto) Ik zeg niks meer.

Lekker!!!!! Veel !!!!

Vrijdagmiddag ben ik naar een nailstudio geweest, daar kun je je nagels laten doen. Deze studio's zijn als paddestoelen uit de grond gekomen, volgens een meisje dat naast me zat. Een paar jaar geleden was dit nog niet zo'n rage als het nu is. Ik heb gekozen voor een manicure en een pedicure. Het was echt om te gillen. Je mocht in een massagestoel plaatsnemen, na de manicure. Je voeten gaan in een badje onderaan de stoel en je wordt ondertussen gemasseerd. Dan gaat de nagellady je een behandeling geven, knippen, plukken, masseren, vijlen van je voet (erg kriebelig!) en dan de nagellak. Al met al een behandeling van een 25 minuten en daarna moet je je nagels laten drogen aan een tafel met een ruimte voor je handen en onder de tafel voor je voeten met een drooglamp of zoiets. Daar zaten we dan, net zo lang als de hele behandeling had geduurd onze nagels te drogen. Het was erg gezellig en werkte op onze lachspieren, ook omdat de Chinese mensen niet echt zo goed Engels praten dat je wat kan vragen. Een heel avontuur. Luxe!!!

dikke pret...

Na school zijn we naar Lex zijn optreden geweest. Vorige keer duurde het de hele zondagmiddag, een beetje erg lang, nu was het binnen 10 minuten bekeken. Erg produktief en prima. Hij heeft een liedje gespeeld samen met de andere jongens op de foto en nog een liedje alleen gedaan. Hij wordt erg goed met zijn vele oefenen. Hij verdient er zelfs zijn geld mee. Hij heeft ondertussen al 80 dollar opgehaald op alle zaterdagen dat hij gespeeld heeft. Daarna hadden we een partijtje bij een jongen van het basketballen waar alle ouders, broertjes en zusjes naar toe mochten. In totaal meer dan 20 kinderen en 16 volwassenen bij Aidan thuis. Een huis met een zwembad, dus alle kinderen hebben zich prima vermaakt. Het geld groeit iedereen hier op de rug, lijkt het wel. We hebben pizza gehaald voor de hele bups en zo werd het seizoen afgesloten. Erg leuk om dat zo te doen. Zaterdag een hele dag regen!!!! Heel erg! Dat maakt de heimwee naar Nederland niet groter. Gelukkig was het vandaag een lekkere dag, met meer zon. We hebben vandaag een speciaal ontbijt van onze kinderen gekregen, alvast vooruit gevierd dat we bijna 12,5 jaar getrouwd zijn. Dat was erg leuk. Nu is het wachten op Albert, Corine, Femma en Rink die als ik dit schrijf, naar Schiphol op weg zijn. Dinsdagavond komen ze hier aan, met een tussenstop in Hong Kong.

ja, nog steeds happy na 12,5 jaar met een leuke tekening en een mooi gedekte tafel.

 

Ga naar top

Week 49.

Maandag: een bakdag deze keer, met de fietsdames op naar een nougatcursus. (met de auto, helaas) Blijkt dat we ook pizza maken, muffins met frambozen voor de morningtea en pannacotta!!! Hoe zou het komen dat de Australiërs de dikste mensen op deze planeet zijn?! Het was een hele drukke dag met te weinig pauze. Het was hard werken, ik ben blij dat ik geen kok of bakker ben. Het meisje dat de cursus verzorgde, was een Franse bakker. Ze woont hier nu 6 jaar en heeft het erg goed naar haar zin hier. Lekker relaxed, ook al moet ze hard werken. We kregen 4 muffins mee naar huis, meer dan een halve pizza en gigantisch grote stukken nougat en pannacotta. Gelukkig kun je hier andere mensen blij mee maken. Ik heb gelijk een stuk meegenomen naar mijn werk.

Dinsdag met de QAW (busje waarvan de deur er half uitvalt en het slot van de schuifklep er uitkomt als je de sleutel eruit wil halen) naar Boronia Heights, een school op 40 minuten rijden hier vandaan. Toch is het dan 'maar' 23 km of zo. En je bent dan nog steeds in Melbourne. Ik heb daar de windmolen gemaakt, een geinig molentje dat werkt met een propeller en een elastiekje. Je kunt alle produkten die we maken zien op de site van Learning by Doing. Woensdag moest ik nodig op pad voor 7 december, onze Sinterklaasviering. Sint moest de kans hebben om naar Australië te komen en we hadden met Lisette afgesproken om op die dag te bbqen met hun dus daar hebben we het aan vast geknoopt.

Donderdag zou ik voor het eerst naar een private school gaan, dat leek me echt leuk om eens het verschil te zien met een public school. De school is hier vlakbij en misschien een mogelijkheid voor Roos, Strathcona Girls School. Jammer genoeg had Avril, de administratief medewerkster, de tijden niet goed doorgegeven en belde ze me om 9.15 dat ik er om half 9 had moeten beginnen! Snel erheen maar dan valt alles in de soep. Plus ik had geen draadstrippers om het electrisch circuit te maken plus ik kwam blokjes te kort voor de auto. Oftewel een rampdag! Wat een tegenvaller. En dan heb je ook geen tijd om eens rustig rond te kijken. Heel jammer. Het was wel erg rustig op het plein, het basketbalveld was verlaten, niemand die aan sport deed. Alle meisjes liepen rond, zaten te kletsen of te eten of liepen te roddelen. Echt een hele andere sfeer dan op een gemengde school. Wel veel mooie lokalen met veel materiaal. Dus genoeg mogelijkheden om je goed te ontwikkelen. Toch hangt dit grotendeels van jezelf af en niet alleen van het geld dat je moet betalen om binnen te komen. 15.000 dollar per jaar. En wij hebben er drie! Maar goed, dan zijn we hier niet meer. Volgende keer beter. Lex heeft ook zijn laatste basketbal wedstrijd vandaag. Jammer genoeg verliezen ze met 28 - 20 en worden ze tweede dit keer. Veel beter dan vorig seizoen, toen werden ze door iedereen verslagen omdat ze in een groep speelden met grade 5 en 6, terwijl zij nog maar grade 4 zijn.

goed gespeeld, kerels.

Zaterdag hebben we even lekker gefietst met zijn vieren, Ilse was de hele middag weg met Charlotte, een Chinees vriendinnetje. Dus even showen waar we heen gaan en vooral de koffietent uit proberen onderweg. Lekker geluncht daar!

Ga naar top

 

Week 45, 46, 47 en 48 !!!! Wauw, dit is niet best!!

Druk, druk, druk, waarmee??? Ik weet het niet maar het kwam er niet echt van om de site bij te werken. Excuses aan de trouwe lezers. Jaap is hier geweest en jammer genoeg dus ook al weer weg. We hebben het heel gezellig gehad, hij was een hele gemakkelijke loge, heel gezellig, lekker aan het meehelpen, af en toe de kinderen naar school brengen en ook veel weg met Roel, met Kees, met mij of met ons allemaal. Vrijdag 7 november zijn we met zijn drieën een fietstocht door het centrum van Melbourne wezen maken. Dat was erg gevaarlijk, volgens onze gids, maar Jaap en Roel vonden het wel wat weg hebben van fietsen in Den Haag, met het verschil dat er hier meer ruimte is. De automobilisten zijn wel minder aan fietsers gewend en kijken dus niet zo goed uit. We zijn van de ene favoriete plek van onze gids naar de andere gefietst, niet culturele hoogstandjes maar ....... koffieshops en restaurants!!! Natuurlijk! Het was ontzettend leuk om toch wat meer van de historie te weten te komen, onze gids is ook een journalist dus aardig goed op de hoogte. 's Avonds ben ik met Jaap naar de pianojuf gegaan, zij vond het heel fascinerend dat er een andere manier is om muziek te schrijven. En heel moeilijk om te lezen, maar ze begreep het wel.

In week 46 zijn Jaap en Roel met Kees meegegaan naar Brisbane om daar een fabriek te bekijken en lekker een ander stukje Australië te zien. Ze hebben genoten en waren daar net op tijd geweest want de week daarna overstroomde het en was het er pokkenweer. Donderdag was Roel jarig en is Jaap met hem en zijn familie op pad geweest terwijl wij naar onze ballerina zijn wezen kijken in het Besen Centre, een echte zaal met een groot podium. Prachtig! En Ilse deed het natuurlijk fantastisch.

Ilse is de tweede naast juf, links. goed kijken naar de juf

 

Vrijdag zijn we lekker wezen zwemmen, naar de muziekwinkel geweest, wezen lunchen met Kees en zaterdag op naar Sydney. Geweldig om the Operahouse in levenden lijve te zien!! Echt fantastisch. Onze kinderen renden erheen en riepen: "I touched the Operahouse!" We hebben veel met de boot gedaan, een prima vervoermiddel daar om van het ene naar het andere deel van de stad te komen. We zagen nog hele groepen mensen de Harbour Bridge beklimmen, over de boog van de brug, 134 meter boven het water. Hadden wij ook wel willen doen, maar ja.... Zondag zijn we heerlijk met de boot naar Manly Beach gevaren en het was heerlijk weer. Ik heb nog even een bal teruggeschopt naar een mevrouw, jammer genoeg raakte de bal de billen van een meneer die op de foto moest. Dat was lachen.

Ja, daar is ie dan!!! Jammer dat de zon niet schijnt. Uitzicht vanaf de trappen naar de botanical gardens, prachtig!
We touched the Opera House!!!! Ja, vakantie....

 

Week 47 alweer de laatste week voor Jaap. Hij is met mij meegeweest naar een Islamitische school om een les te zien. Een les van anderhalf uur om een circuitje te maken! Ik heb aan Jonathan gevraagd hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Zo'n circuit is binnen een half uur klaar! Hij heeft keurig mijn les uitgedacht. Ik moest beginnen met een praatje over electriciteit, de gevaren, waar komt het vandaan, wat zijn de bronnen enz. En dat in het Engels! Dat viel niet mee. Dat zijn weer allemaal termen die nieuw zijn. Ik had wel het een en ander opgezocht maar dan nog. Toch werd het een gezellig geheel, vooral de laatste les. De eerste les was wennen, ook omdat alle meisjes een hoofddoek droegen. ik was ook nog eens te laat en de stoelen stonden in een kring, geen tafels om aan te werken. Maar omdat ik al te laat was, heb ik het zo maar aangepakt. Dat was moeilijk want deze kinderen waren erg druk. Ze luisterden heel slecht en konden daardoor het circuit niet echt goed in elkaar zetten. Tweede keer met tafels ging een stuk beter en de derde keer ging het prima ook al was ik te snel klaar. We hebben heel wat afgelachen, ook al was ik heel streng, volgens Jaap. "Don't shout, raise your fingers." Erg leuk!

Woensdag een dagje St. Kilda, dat is aan het strand en daar zijn leuke winkeltjes en heerlijke ......... Donderdag en vrijdag is Jaap naar Walhalla geweest maar daar was niets te doen. Een gat waar 18 mensen wonen dus dat functioneert alleen maar in het seizoen. Geen goudmijn gezien dus. Dan maar een helikoptervlucht maken over Philip Island. Gaaf. Zaterdag was het de Fete day. Raar woord, fete, het lijkt op het Franse woord fête maar ze spreken het uit als feet. Het weer was verschrikkelijk! Vooral 's morgens voor de mensen die het opgezet hebben. Gelukkig werd het 's middags beter en zijn er veel mensen op af gekomen. Het hele gebeuren heeft 41.000 dollar opgeleverd voor de school. Ze gaan er een zonnescherm voor kopen voor over de speeltoestellen buiten, een barbeque installeren voor alle feesten die er gehouden worden en misschien nog wat electronische schoolborden voor kopen. Allemaal opgebracht door de ouders en families van de kinderen! Ze krijgen als public school dan ook niet zoveel geld van de overheid dus moet het op een andere manier. Misschien een idee voor een school die geld tekort komt???

Zie je de engeltjes??? In de draaimolen.
Lekker weertje en een lekkere chickenwrap. Even lekker timmeren.

 

Deze week is begonnen met een bbq hier thuis, met 20 mannen van Impress! AAAAARGH!!! Dat was te veel voor mij en ik werd gelijk de volgende dag ziek wakker. Barstende koppijn, hele dag in bed en donderdag ook nog niet eens kunnen gaan werken. Waardeloos. Ik ben er nu weer helemaal overheen, gewoon te veel van het goede. Kees vond het erg gezellig, dus daar doen we het voor.

Ga naar top

Week 44

De week van Roos haar kamp. Een hele week moeten we haar missen. Ze heeft er veel zin in en denkt dat ze ons niet zal missen!! Op dit moment is ze bezig om de site bij te werken dus houd het in de gaten om te zien hoe het geweest is. Vet gaaf!!! Dat is het minste wat ik kan zeggen. Dit betekent voor mij wel een rustige week, er valt veel halen en brengen af en ook Ilse heeft geen ballet op maandag dus relaxed. Ze gaat deze keer op woensdag naar ballet omdat ze druk moet oefenen voor de uitvoering in november. Charlotte neemt haar mee, ik haal hen op. Scheelt ook weer. Lex heeft deze week drie speelafspraken met vriendjes omdat mama denkt dat dat goed voor hem is. Hij mist zijn Nederlandse vrienden heel erg op dit moment dus bezighouden met leuke dingen is het beste. Hij gaat naar hen toe dus wat een rust hier.

Ik werk op dinsdag en woensdag. De eerste dag is het erg leuk, grade 5 and 6 die een race auto maken met een motortje en een propellor. Er komt zelfs iemand naar mijn les kijken omdat hij ingewerkt moet worden! Hij zegt tegen me: You come highly recommended! Dus ik zeg tegen hem: als het dan maar niet tegenvalt! Het ging allemaal prima. Kees vond wel dat ik tegen mijn baas moest zeggen dat ik een extra taak erbij heb gekregen. Even laten merken dat het allemaal niet ongemerkt voorbij gaat en dat je er toch wat extra's voor moet doen. Extra betaling zit er bij Jonathan echter niet in, hij gaf aan dat ze mij moesten helpen, niet in de weg lopen!! Hij draait zich er altijd uit. Maar ik heb het hem wel gezegd, hij weet wat hij aan mij heeft. Niet dat dat enig verschil maakt....

Donderdag een dagje vrij, dus even alles op orde brengen voor vanavond, naar de kapper o.a. Vanavond gaan we uit eten met de big boss van Impress die hier gister gearriveerd is. In het Windsorhotel, een oud Victoriaans hotel dat in zijn tijd erg chique was. Een beetje vergane glorie was het. We aten in de Windsorzaal, alleen met het managementteam, zo'n 12 man. Heel ongezellig dat er geen andere geluiden waren, geen andere mensen en een meisje dat zo haar best deed dat je er de kriebels van kreeg. Toch wel een gezellige avond maar een ongedwongen sfeer is meer mijn stijl.

Vrijdag een drukke dag met een rookalarminstallatiecheck (mooi woord). Er zijn negen (!) rookalarmen in dit huis, de jongen die het kwam doen vond het ook een beetje overdreven. Nieuwe batterijen erin en klaar. Cadeautjes gekocht voor Travis, een vriendje van Lex, Roos kwam thuis van kamp, Lex gitaarles die ook nog eens uitliep dus ik kwam te laat om Ilse op te halen. Nu is dat hier niet zo erg, ze zijn altijd overal te laat. Maar goed, dat is geen excuus.

wie had dat gedacht..... Tui is erg mooi!  

Zaterdag de Derby Day, paardenraces. Lex uit logeren gestuurd, Ilse naar een vriendinnetje, Roos uit logeren. Wij een dagje uit. Mooie jurk aan, hoedje op!!!!! Niet te geloven dat ik dat nog ooit zou doen! Zelfs op mijn bruiloft heb ik niets in mijn haar of op mijn hoofd gehad. Het was een leuke dag en we hebben maar 2,50 dollar verloren met wedden. Viel mee. Leuk om te kijken naar iedereen die helemaal opgedoft is. Het is een soort carnavalsweek hier, veel drinken, mooi aankleden en verlopen naar huis. Op dinsdag is dan ook nog de Melbourne Cup day, de dag met de belangrijkste paardenrace. Jaap is daar heen geweest en vond het ook prachtig.

mooie veren! zal ons paard het goed doen???? Neeeee, sh........ geen prijs voor ons.

Ga naar top