HOME

Weekverslagen 4

Om het geheel wat levendig te houden en te zorgen dat er wat nieuws te lezen en te zien is, dacht ik dat het misschien wel leuk was om jullie wat te vertellen over onze weken. Er gebeurt niet iedere week iets fantastisch maar je blijft op de hoogte en het is voor ons zelf een soort dagboek (weekboek).

Week 14 en 15

Een heel leuk bericht deze keer: IK HEB MIJN ENGELS OP ZAK!!!!!! YES, Jippiejee! Heerlijk! Dinsdag 24 maart ben ik nog een keer op examen gegaan, een andere deze keer, meer een examen om je niveau te bepalen van waar je bent met het Engels. Ik heb vier vieren nodig om mijn registratie rond te breien, weer op dezelfde vlakken, schrijven, spreken, lezen en luisteren. Het examen wordt afgenomen door een examinator die met jou een praatje maakt, je vragen stelt over een stuk dat je ter plekke moet lezen en over een opname die je moet beluisteren. Daarna moet je twee stukken schrijven, ik moest schrijven over een speciale dag op school en dat stukje zou dan in de nieuwsbrief geplaatst worden en een stuk over wat de beste kansen geeft op goed onderwijs, dat je een goede leerling bent of dat je een goede leerkracht hebt. Erg toepasselijk, dus dat is goed gegaan. Donderdag zat de envelop al in de bus met vier vieren! Yes! Ik ben de week erna naar de VIT gegaan om het in te leveren en nu wacht ik op mijn registratienummer. Daarmee kun je aantonen dat je bevoegd bent en je kunt gaan solliciteren. Ik zal moeten starten met Casual Relief Teaching (vervangingswerk) maar er is geen andere route, denk ik. Ik ga mijn best doen!

In het weekend van 29 maart zijn we naar een burendag geweest, oftewel ontmoet je buren en weet wie ze zijn. Een initiatief van de regering, een artikel erover in de krant en onze overburen hebben dit ter harte genomen en het voor de buurt georganiseerd. Dat was erg leuk, je ziet mensen die je nog nooit gezien hebt en ze wonen echt op 50 meter afstand. Het was ook nog mooi weer dus we hebben heerlijk in de tuin gezeten en gestaan. Zo'n middag vliegt om. Het deed ons denken aan Nederland, wij deden dat ook een keer per jaar in de Vondelstraat, ook altijd heel gezellig.

Verder waren er kijklessen van Ilse's ballet en jazzdance. Erg leuk om te zien hoe goed ze vooruit is gegaan. En alles in het Engels, ook de danstermen, geen wonder dat het Nederlands toch wel achteruit gaat. Ze hoort wel Nederlands maar alleen thuis en dat gaat natuurlijk alleen over de alledaagse dingen. Zo komen ze op den duur toch woordenkennis tekort, ook al maken we trouw het huiswerk. En moeten ze ook alle CITO toetsen doen, je kunt je voorstellen dat de resultaten niet al te best zijn! Wat doe je eraan?? Lex leest nog wel Harry Potter, dat scheelt. Roos leest voornamelijk Engels en Ilse probeert allebei.

We staan aan het begin van twee weken vakantie! Het weer is net omgeslagen, het regende en onweerde en voor volgende week zijn de voorspellingen niet zo geweldig. We gaan met Pasen een lang weekend naar Foster, dat ligt in New South Wales, boven Sydney. We vliegen erheen en hopen op mooi weer want er schijnen prachtige stranden te zijn. Hopelijk hebben we geen last van alle overstromingen die daar geweest zijn. Ik geloof dat we een stuk lager zitten. Wat een rampenland is dit!

 

Week 12 en 13

De week voor Roos haar feestje was het prachtig weer. Er werd voor vrijdag al onweer voorspeld en regen maar dat bleef uit. En ja, hoor, dat viel op zaterdag! Op de dag van het feest. Het hele feest was buiten gepland want regenen doet het hier bijna nooit. Het heeft nog nooit zo hard gegoten! Het begon al vroeg dus we konden er niet om heen, we zouden ons programma aan moeten passen. Blij dat het weer ons niet aan het twijfelen bracht daarover. We hebben een ijshal gebeld en zijn gaan schaatsen als eerste activiteit. Dat was een succes. Allemaal op kunstschaatsen, behalve Kees en ik. De noren hadden een hoop bekijks, dat kennen ze hier niet en het hoorde ook niet echt op deze ijsbaan thuis. Iedereen aan het rondjes zwieren, vallen en opstaan, we voelden ons cracks! Een aantal van de meiden kon goed schaatsen, sommigen wat minder maar ze vonden het allemaal leuk. Bijna aan het eind gekomen, hoorden we een hoop lawaai. Ik dacht dat het de veegmachine was, maar het bleek de regen op het dak te zijn. Er viel vandaag meer regen dan we in twee maanden gehad hadden. Om vier uur gingen we toch vol goede moed naar het winkelcentrum in Camberwell voor de volgende activiteit, een speurtocht met foto's van de winkels waar vragen over gesteld werden. Ze vonden het erg leuk en waren er erg druk mee. Daarna naar huis, een raamversiering maken, eten, een film kijken en toen was het alweer 10 uur 's avonds. Het was omgevlogen. Heel gezellig, ze hebben allemaal genoten, Roos ook. En wij ook.

De hele groep meiden op een na. Druk aan het werk met de naam van de winkel.
Op zoek naar de volgende foto. Even een lekker gezond fruitsapje drinken.

Wat een lol!

Daarna was papa jarig, op een dinsdag. Moeilijk om het te vieren op een werkdag maar we hebben ons best gedaan. Ik heb 's morgens scones gebakken, die eet je met jam en slagroom, heerlijk. Kaarsjes en cadeautjes ontbraken natuurlijk niet.

Aansteken van de kaarsjes is altijd leuk. Zingen!
 

Zaterdag 21 maart ben ik gaan werken, drie verjaardagspartijtjes gedraaid, erg leuk om te doen ook al heb je soms zeer vervelende ouders als klant, gelukkig hebben de kinderen altijd lol met het bouwen van hun eigen project. Weer een ervaring rijker.

Zondag zijn we lekker naar de Zoo geweest waar we vorig jaar met Roos haar verjaardag naar toe waren geweest. Nu was het weer stukken beter, 26 graden, lekker zonnetje en de dieren waren erg actief. Vorig jaar hebben we ze amper gezien, wie heeft ook zin om te bewegen met 42 graden????

Mijn Engelse cursus is voorlopig afgelast, dat was een grote teleurstelling voor mij maar goed, hopelijk start hij in mei. Dan maar weer lekker fietsen en koffie drinken, daarna lunchen met de donderdagochtend vriendinnen en zo krijgen we de dag wel om. Heel gezellig.

Ga naar top

Week 11

Dit is niet meer een weekverslag maar eerder een sporadisch verslag aan het worden. Het valt niet mee om het bij te houden, vooral omdat het wat normaler wordt om hier te leven en wonen. Behalve als je hier langs de kust loopt en de geweldige oceaan ziet, dan weet je weer zeker dat je aan de andere kant van de wereld leeft. Het weer is heerlijk op dit moment. De herfst is hier rustig, geen stormen, geen regen, veel zon, niet te hoge temperaturen, oftewel mijn favoriete seizoen hier. De zomer was eigenlijk veel te heet, en met die verschrikkelijke branden, die overigens nog steeds niet allemaal uit zijn, is dat niet mijn favoriet. De lente in Nederland vond ik altijd het mooist, hier is dat niet zo speciaal, veel blijft groen dus er is niet zo'n uitbarsting van nieuw groen. Dat ga ik weer missen hier.

We hebben momenteel een luizenleven, letterlijk en figuurlijk. Dat betekent veel wassen, kammen en wassen en kammen. Bll, het is een echte plaag. Op school stikt het volgens ons ook van de luizen, wij komen er niet van af. Het enige wat ze hier op school doen is briefjes meegeven dat er weer hoofdluis geconstateerd is. Iedereen ziet het en het verdwijnt in de papierbak. Shampootje en klaar. Zo werkt het toch niet helemaal, hebben wij gemerkt. Ik ben elke dag aan het kammen en we zijn er nog niet mee klaar. Verschrikkelijk. De petten die ze moeten dragen, werken ook niet echt mee. Ook gevonden voorwerpen worden in een grote bak gekieperd, eruit gehaald en direct weer aangedaan. Dat helpt met de luizenverspreiding. Erg fijn. Er zijn geen kriebelmoeders hier, in verband met het privacy beleid of zoiets. Ik ga er eens naar vragen bij de eerstvolgende praatsessie met ouders en team.

Ook wij zijn in de wasmachine geweest!!!

Verder heb ik een luizenleven op dit moment omdat er geen werk binnenkomt. Daar baal ik stevig van, ik vind het erg moeilijk om niet te werken. Ik heb tot nu toe twee dagen gewerkt, op zondag twee verjaardagspartijtjes gedraaid, de eerste met 12 kinderen en de tweede met 22 kinderen. Het is niet mijn favoriete werk, maar het was heerlijk om iets te doen te hebben. Maandag erna ben ik naar een school geweest en heb met drie groepen een penhouder gemaakt. Dat was erg leuk. Je ziet, erg gedreven om wat te doen want op zondag en maandag werken, dat is niet mijn hobby. Ik mis mijn gezin op zondag en mijn fietsen op maandag. Luizenleven!!!!

Daarom heb ik besloten dat het toch tijd is om wat anders te ondernemen en heb ik me opgegeven voor een cursus Engels geven als tweede taal. Mensen die hier komen zonder enig Engels moeten het ook leren dus ga ik kijken of daar een boterhammetje mee te verdienen is. De cursus start a.s. maandag en ik heb er veel zin in. Op zaterdagochtend kun je stage lopen en kijken hoe anderen dit aanpakken. Daarna kun je zelf aan de slag. Het is geen betaalde baan, de mensen die dit doen, doen het vrijwillig en genieten van het plezier dat de studenten hebben als ze het Engels onder de knie krijgen. Er zijn bij voorbeeld Soedanese mensen die hiernaar toe gevlucht zijn, Chinese mensen die hier willen studeren maar eerst het Engels moeten leren. Heb ik toch nog profijt van mijn IELTS examen, een 6 op alle onderdelen was genoeg om deze cursus te gaan doen.

Met de kinderen gaat alles goed. Roos is laatst house captain geworden, de sportleider voor haar kleur. De school is verdeeld in vier groepen, vier kleuren en iedere kleur wordt aangemoedigd door vier leiders van groep 6. (groep 8 in Nederland) Roos is uitgekozen door de kinderen van haar kleur om hun leider te zijn. Ze vindt het heel erg leuk! Lex is gekozen om mee te doen in het grote toneelstuk dat de school dit jaar gaat opvoeren, ik geloof in juni. Ze moesten er auditie voor doen dus ook hij was erg happy. Hij heeft zijn draai in de groep weer wat meer gevonden. Ilse is heel blij met haar nieuwe, jonge juf. Ze heeft ook al weer veel nieuwe vriendinnen gemaakt. Dat is hier toch wel een van de belangrijkste dingen in het leven, het sociale leven en daarnaast de sport. We zijn erg benieuwd of ze in Nederland straks niet gigantisch achterlopen op allerlei gebieden. Maar goed, deze ervaring is goud waard. Kees heeft het ook nog steeds prima naar zijn zin.

Installatie van de house captains. Alle kinderen kregen een bepaalde leidersrol.

Afgelopen weekend zijn we naar het strandhuisje van de baas geweest. We zijn er, onverwacht, ook blijven slapen. Leuk huis, mooi strand, mooi weer, heerlijk zeewater dus wat wil je nog meer.

Wandelingetje langs het strand. Het strandhuis!!! Onze kinderen wilden er ook wel zo een.

Ga naar top